Στο Δήμο Ωρωπού το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα JET SKI RAID 3-10 Ιουνίου 2018

Τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος JET SKI RAID στο  Δήμου Ωρωπού, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανος Δάβρης στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΠΗ Ωρωπού και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού.

Τη διοργάνωση των αγώνων ανέλαβαν η Κ.Ε.Δ.Ω και η Ε.Τ.Α.Δ.Ω. σύμφωνα με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο Παρίσι.

Οι αγώνες, οι οποίοι έχουν παγκόσμιο ενδιαφέρον, θα διεξαχθούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, από 3 έως 10 του μήνα, στον παραλιακό άξονα του Δήμου και αναμένεται να μετάσχουν αθλητές από 50 χώρες.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, παγκόσμιας εμβέλειας που αναλαμβάνει να διοργανώσει  ο Δήμος Ωρωπού μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανου  Δάβρη και της Προέδρου της Ε.Τ.Α.Δ.Ω. κας Αναστασίας Μαραβέλια.

Πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική αθλητική διοργάνωση, μετά τον Ημιμαραθώνιο Oropos Seaside Race, ο οποίος γνώρισε και φέτος μεγάλη επιτυχία και, πλέον, καθιερώνεται  στο ετήσιο Καλεντάρι των εγχώριων αγώνων κλασσικού αθλητισμού.  Φέτος μάλιστα ο Ημιμαραθώνιος 2018 αναμένεται να έχει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει ρεκόρ συμμετοχών σε όλες τις κατηγορίες.

Οι αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος JET SKI  αναμένεται να προσελκύσουν εκατοντάδες φίλους του αθλήματος από διάφορα μέρη του κόσμου. Έτσι αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή του Δήμου Ωρωπού σε διεθνές επίπεδο. Ουσιαστικά ανοίγει ένα   νέο κεφάλαιο ανάδειξης του τόπου και ένταξης του στις τουριστικές περιοχές που μπορεί να αποφέρει πολλά οικονομικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Άλλωστε μετά τις μεγάλες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα στη περιοχή, ο Δήμος Ωρωπού, αργά αλλά σταθερά, αναδεικνύεται σε ένα νέο σημαντικό τουριστικό προορισμό της Αττικής, ο οποίος μπορεί να προσφέρει τουριστικές υπηρεσίες καθόλη τη διάρκεια του έτους.