Στους ρυθμούς του Καρναβαλιού η Πάτρα από αύριο

22.1.2016

Στους ρυθμούς του Καρναβαλιού μπαίνει η Πάτρα, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, αύριο Σάββατο 23 Ιανουαρίου.

Ένα πρόγραμμα δράσεων που θα εξελιχθούν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και θα κορυφωθούν με την βραδινή τελετή έναρξης στις 9:00 το βράδυ, έχει σχεδιάσει η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας».

Με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα, διαλαλώντας στους δρόμους της Πάτρας, θα αρχίσουν στις 10 το πρωί οι δράσεις. Στη συνέχεια, στις 11.30, το πρωί θα ξεκινήσει από το Ρωμαϊκό Ωδείο η πομπή του τελάλη και της καρναβαλικής συνοδείας του, με κατεύθυνση το δημαρχείο, για να γίνει στις 12 η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Την ίδια ώρα θα παιανίζει αποκριάτικη μουσική η μπάντα του Δήμου και θα ακολουθήσει η παραδοσιακή ρίψη σοκολατών από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες».

Το λάβαρο του πατρινού καρναβαλιού 2016 θα εγκατασταθεί στο δημαρχείο από τον δήμαρχο, σηματοδοτώντας εμβληματικά τη μεγάλη γιορτή της πόλης και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 13 Μαρτίου όπου θα σημάνει το τέλος των εκδηλώσεων.  Στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, στις 9:00 το βράδυ, θα ξεκινήσει η τελετή έναρξης, στην οποία θα πάρουν μέρος 106 μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές από έξι χώρες με την συμμετοχή και πολλών πατρινών.

Την μουσική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Νίκος Τουλιάτος και τίτλος του θα είναι «Τα Κρουστά της Ειρήνης στην Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού». Στην τελετή θα συμμετέχουν η ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών αγώνων «Ηχόδραση», η ομάδα Αφρικάνικων κρουστών και χορού Λευτέρης Γρηγορίου και τα κρουστά της, η ομάδα Βραζιλιάνικων κρουστών Bloco Swingueira, το Κουβανέζικο γκρουπ Havana Tropical, η ομάδα κρουστών με βαρέλια Croussis μουσικοί σολίστ κ.α

Μέσα από ένα ταξίδι γεμάτο φωνές, κίνηση, τραγούδια και παραδοσιακά κρουστά, θα ενωθούν η Ελλάδα, η Αφρική, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κούβα και η Ιταλία για να καταλήξουν να ανοίξουν το Πατρινό Καρναβάλι 2016 με την ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 της Αθήνας. Αμέσως μετά ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει και επίσημα έναρξη του πατρινού καρναβαλιού.

Στη συνέχεια, με τον ήχο των κρουστών που παράγουν οι ομάδες κρουστών συμπληρωμένες από την ομάδα Croussis των 60 βαρελιών θα ξεκινήσει η συναυλία με τραγούδια από όλο τον κόσμο. Για πρώτη φορά φέτος θα συμπράξουν μουσικοί από 5 χώρες με τη συμμετοχή 60 σπουδαστών ηθοποιών και μουσικών και 10 πατρινών μουσικών. Μέχρι αργά τη νύχτα αναμένεται να κρατήσει το κέφι του καρναβαλιού, με ντι τζέι που θα φροντίζουν για τη διασκέδαση στην πλατεία. Η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή θα είναι η παρουσιάστρια της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού.