Στους 96 οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι. Συγκλονιστική μαρτυρία επιζώντα. Βίντεο

Ένας ακόμα άνθρωπος κατέληξε και πλέον οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι ανέρχονται στους 96. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για 68χρονο ο οποίος νοσηλευόταν, διασωληνωμένος, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύονται 29 εγκαυματίες, από τους οποίους, τρεις διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ συνολικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται έξι.

Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και η κατάστασή τους από τους γιατρούς χαρακτηρίζεται καλή.

Συγκλονιστική μαρτυρία από την πυρκαγιά στο Μάτι

Οι συγκλονιστικές ιστορίες από την τραγωδία στο Μάτι δεν έχουν τελειωμό καθώς ακόμη οι άνθρωποι που κατάφεραν να επιζήσουν από τον πύρινο όλεθρο δεν μπορούν να ξεχάσουν τα όσα φρικτά έζησαν.

Ο κ. Γιώργος είναι 81 ετών και σήμερα, ανήμερα της Παναγίας, πήγε να προσκυνήσει και μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τις τρομακτικές στιγμές που έζησε, την μαύρη ημέρα της πυρκαγιάς, στο Μάτι.

«Πέντε η ώρα, πήρα την γυναίκα μου που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και την έβαλα στο αυτοκίνητο. Στα 200 μέτρα, δεν πήγαινε άλλο είχε κλείσει ο δρόμος. Εκεί, ήρθε ένα αυτοκίνητο πίσω από μένα και με τράκαρε με 100 χιλιόμετρα. Η κοπέλα που ήταν μέσα έχει 5 κατάγματα στα πλευρά της και η γυναίκα μου χτύπησε στο μάτι.

Εγώ χτύπησα… Βγάλαμε την γυναίκα μου σέρνοντας και έσωσα και ένα κοριτσάκι 10 ετών που δεν είχε πού να πάει και το έβαλα μέσα στο αυτοκίνητο και το στείλαμε προς τη θάλασσα για να γλιτώσει… Έλεγαν στην οικιακή βοηθό μας: Φύγε να σωθείς και άσε την γυναίκα που δε μπορεί να περπατήσει. Και αυτή απάντησε: Δεν την αφήνω, θα καώ μαζί της! Στο μεταξύ εγώ είχα σπασμένο πόδι. Δεν είχα πατερίτσες, δεν είχα το πι, μπουσούλαγα και όπως ήμουν όρθιος, έβλεπα τη φωτιά που ερχόταν να με κάψει. Δε μπορούσα να ανασάνω… Μπήκαμε σε μια πολυκατοικία και εκεί σωθήκαμε».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Σήμερα, είμαι 81 ετών και τρώω συσσίτιο στο στρατό. Ο στρατός με συντηρεί. Η συμπεριφορά των στρατιωτών είναι καλύτερη και από τα αδέρφια μας. Τους ευχαριστώ. Μας προσφέρουν και φαγητό και ύπνο. Εγώ είμαι με σπασμένο πόδι με μπαστούνι περπατάω. Η γυναίκα μου, είναι με καμμένα τα πόδια της. Να την βγάλετε φωτογραφία να την δει η κυβέρνηση που δεν μερίμνησε για να μην καεί το Μάτι. Το Μάτι κάηκε άδικα…. Η σκέψη μου είναι στους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα. Η Παναγία και ο Χριστός να τους αναπαύσει και κάθε Κυριακή που θα έρχομαι στην εκκλησία, θα ανάβω κεράκι για τους ανθρώπους αυτούς».

eleftherostypos