Στους 960 έφτασαν οι πρόσφυγες-μετανάστες στη Μαλακάσα

21.3.2016

Αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο της Μαλακάσας παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Βίτσα προς τον Δήμαρχο Ωρωπού ότι ο αριθμός θα παραμείνει στα εφτακόσια άτομα.

Χθες το βράδυ  στο στρατόπεδο Γερακίνη μεταφέρθηκαν  άλλοι 160 μετανάστες και σήμερα ενδέχεται ο αριθμός να αυξηθεί υπερβαίνοντας τα 960 άτομα που είναι ήδη μέσα, καθώς στην Ελευσίνα έφτασαν ακόμη 1.250 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ στον Πειραιά παραμένουν περίπου 4.5ΟΟ χιλιάδες.

Να σημειώσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων – μεταναστών είναι Αφγανοί με τις οικογένειες τους, άτομα φιλήσυχα τα οποία παραμένουν στο υπό διαμόρφωση ακόμη Κέντρο φιλοξενίας, έχουν τη δυνατότητα της ελεύθερης εισόδου και εξόδου αλλά στις 10 το βράδυ κλείνει η πύλη του στρατοπέδου, ώστε να αποφευχθούν πιθανά απρόβλεπτα κι έκτακτα περιστατικά.

Στο στρατόπεδο συνεχώς υπάρχουν τρεις στρατιωτικοί γιατροί οι οποίοι φροντίζουν τα γυναικόπαιδα. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί κανένα κρούσμα μεταδοτικής ασθένειας ,ενώ συγκινητική είναι η προσφορά των κατοίκων και συλλόγων όπως και του Δήμου Ωρωπού.