Στο δρόμο προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. Πανούσης

9.11.2015

Στο δρόμο προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη βρίσκεται ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, με σκοπό να  θέσει υπόψη της  τα στοιχεία που έχει για τις σχέσεις πολιτικών προσώπων με την τρομοκρατία, όπως αποκάλυψε ο ίδιος χθες σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα», σοκάροντας τους πολιτικούς, και όχι μόνο, κύκλους.

Ο κ. Πανούσης ήρθε σε επικοινωνία και με τον τωρινό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ο οποίος του ζήτησε να ενημερωθεί προσωπικά για το θέμα, ώστε να προβεί και ο ίδιος ο υπουργός σε έρευνες. Ο κ. Ν. Τόσκας ρώτησε τον κ. Πανούση αν χρειάζεται περαιτέρω φύλαξη, καθώς ο πρώην υπουργός, μεταξύ όλων των άλλων χθες στη συνέντευξη του, έθεσε και το θέμα της προσωπικής του ασφάλειας, αφού όπως είπε «ξέρει πολλά».

Το Μέγαρο Μαξίμου χθες, μετά από τις αποκαλύψεις-καταγγελίες του κ. Πανούση, προέβη σε λιτές δηλώσεις, προτρέποντας τον να πάει στον εισαγγελέα να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, αντί να ανακυκλώνει το θέμα στα ΜΜΕ.

«Οι καταγγελίες, που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη» έλεγε η ανακοίνωση της κυβέρνησης συμπληρώνοντας σε επόμενο σημείωμα της «Η συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου».
.
Ο κ. Πανούσης από πλευράς του τονίζει πως τα στοιχεία που κατέχει έχουν γνωστοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι  τα εμπλεκόμενα  πρόσωπα βρίσκονται ακόμα και τώρα στα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα περισσότερα από τα στοιχεία που κατέχω είχαν γνωστοποιηθεί στον Πρωθυπουργό εδώ και τέσσερις μήνες κατά δήλωση του κ. Γιάννη Ρουμπάτη. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση ενώ πολλά από τα αναφερόμενα στα έγγραφα πρόσωπα ‘κοσμούν’ και πάλι πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσα στον συμβολαιογράφο τα σχετικά στοιχεία διότι πιστεύω ότι καταρχήν το θέμα είναι πολιτικό», τόνισε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «Προφανώς, εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί σκόπιμο να τα καταθέσω στον εισαγγελέα, αυτό και θα πράξω τις επόμενες μέρες. Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός θέλει να δει στις φωτογραφίες τα ονόματα των εμπλεκομένων τα οποία ασφαλώς και θα διαρρεύσουν όχι με δικιά μου ευθύνη. Μάλλον αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα. Και αυτό ήθελα να αποφύγω. Εκτός αν και τον ίδιο ‘βολεύει’ η εκκαθάριση του τοπίου. Στο πλαίσιο αυτό, καλό είναι να ενημερωθεί το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για την ανακοίνωση στο Indymedia που βγήκε πριν από λίγο και να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Οι καταγγελίες του πρώην υπουργού ξεσήκωσαν και τις αντιδράσεις των φίλων και αλληλέγγυων των Πυρήνων της Φωτιάς, που με ανακοίνωση τους στον διαδικτυακό τόπο Indymedia επιτίθενται σε έντονο ύφος στον κ. Πανούση. Αφορμή στάθηκε η μεταγωγή μάρτυρα για τη δίκη των τρομοκρατών, όχι στις φυλακές Κορυδαλλού όπως θα ήθελαν τα μέλη της οργάνωσης, αλλά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Η ανακοίνωση φέρει τον τίτλο «Μεταγωγές απαγωγές τύπου Γ με φόντο τις δηλώσεις Πανούση».

Να θυμίσουμε ότι οι αποκαλύψεις-καταγγελίες του κ. Πανούση κάνουν λόγο για μέλη της κυβέρνησης που ήταν ενήμερα των καταγγελιών του, όπως και ότι δέχθηκε απειλές από άτομα που δεν είναι ούτε υπουργοί, ούτε βουλευτές, αλλά ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης αναφέρει ότι ορισμένες από τις εναντίον του απειλές έγιναν εγγράφως και επωνύμως και έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτη, ο οποίος και αυτός είναι ενήμερος της όλης υπόθεσης, ενώ δεν υπάρχουν απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη.

Σύμφωνα με τον κ. Πανούση, η τελευταία απειλή που δήχθηκε κατά της ζωής του ήταν μόλις πριν από μία εβδομάδα, ενώ υπήρξε και την Κυριακή ανακοίνωση από γνωστό χώρο για τις καταγγελίες που έκανε, μία ανακοίνωση που στρέφεται εναντίον του «χωρίς να είμαι τώρα υπουργός» όπως επισημαίνει.  Προβληματισμένος φάνηκε με το γεγονός ότι δεν υπήρξε έως το μεσημέρι της Κυριακής καμία αντίδραση εκ μέρους της κυβέρνησης.

Η υπόθεση αναμένεται να πάρει τεράστιες διαστάσεις καθώς, όπως είπε ο κ. Σταμάτης χθες στο MEGA, η ΝΔ είναι έτοιμη να φέρει το θέμα στη Βουλή.