Στο δρόμο του Γ. Παπανδρέου: Μήπως τα χρήματα για τους πυρόπληκτους της Αττικής… καταλήξουν στο πρωτογενές πλεόνασμα;

 

Άρθρο του Νίκου Πέππα*,

Αδιανόητος ο κυνισμός με τον οποίο η κυβέρνηση και η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την καταστροφή στο Μάτι, την Κινέτα και την Μάνδρα Αττικής.

Προχτές μάθαμε από τον Πρόεδρο της Βουλής πως δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από τα συλλεχθέντα εκ των δωρεών 37,7 εκ. ευρώ που προορίζονται για την αποκατάσταση ανθρώπων και υποδομών στις καμμένες περιοχές.

Ομοίως μαθαίνουμε από τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, ότι κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει εκτελεστεί ποτέ στην Ελλάδα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 9 ετών. Με λίγα λόγια μας θυμίζει πως η κυρία Δούρου θα έπρεπε να παραιτείται κάθε μέρα αν λάβουμε τοις μετρητοίς τις προεκλογικές δηλώσεις της, ότι θα παραιτείτο, αν δεν θωράκιζε αντιπλημμυρικά την Αττική κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Όλοι εμείς οι ενεργοί πολίτες που δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά και ζούμε στην Αττική, αφουγκραζόμαστε καθημερινά τον πόνο και τις ανησυχίες της κοινωνίας μας. Εκτός από τα δυσβάσταχτα αποτελέσματα της περήφανης διαπραγμάτευσης του 2015, πρέπει τώρα να δώσουμε μάχη και με την εγκληματική αδιαφορία όλων όσοι βρίσκονται διακοσμητικά στην εξουσία και ΔΕΝ κάνουν την δουλειά τους ή όταν νομίζουν ότι την κάνουν, θρηνούμε θύματα.

Το παραμύθι της δήθεν ευαισθησίας, αυτών που θα στήριζαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και όχι τους αριθμούς, έχει αποκαλυφθεί εδώ και καιρό.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως στο τέλος ο «κουμπαράς» των δωρεών για τα καμμένα της Αττικής ως ανενεργός και υπό την πίεση των άλλων κρατικών βαρών θα καταλήξει στον αιματοβαμμένο από φόρους, κουβά του πρωτογενούς πλεονάσματος για άλλες χρήσεις και προεκλογικά χατίρια της κυβέρνησης. Κάτι παρόμοιο είχε πράξει και ο Γιώργος Παπανδρέου όταν πήρε τα λεφτά των πληγέντων στην Ηλεία για να «σώσει» την Ελλάδα – αφού πρώτα την είχε οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία.

Και εδώ, δεν πρέπει να ξεχνάμε την κυβερνητική προπαγάνδα που υποστηρίζει πως το Μάτι καλά τα έπαθε, γιατί είχε αυθαίρετα… οπότε η τιμωρία (γιατί όχι) μπορεί να συνεχιστεί και με την μη παροχή των δωρεών. Τόσος ο καιροσκοπισμός και η αναλγησία!

Σαφώς και δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε. Αποδεικνύουμε καθημερινά την αλληλεγγύη μας υποκαθιστώντας την κεντρική και περιφερειακή εξουσία με δράσεις και έργα που μας κάνουν όλους πιο δυνατούς.

Ως πότε όμως θα υποκαθιστούμε τις κρατικές δομές για τις οποίες πληρώνουμε παρανοϊκούς φόρους;

Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να απαλλαγούμε από αυτό το νοσηρό περιβάλλον. Οι επερχόμενες εκλογές σε όλους τους βαθμούς της εξουσίας θα πρέπει να σημάνουν μία Νέα Αρχή για την Αττική και την πατρίδα μας. Μονόδρομος! Το σύνθημά μας, εμπνέει και ξεσηκώνει.
*Νίκος Πέππας*

τ. Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής
πρώην αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσου