Στο Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών εκδικάζεται η υπόθεση των διοδίων Μαλακάσας

Αναβλήθηκε για τον προσεχή Οκτώβριο η εκδίκαση της υπόθεσης των εννέα κατηγορουμένων για τα επεισόδια το Φεβρουάριο του 2014 στα διόδια Μαλακάσας.

Η υπόθεση για τα επεισόδια της 14ης Φεβρουαρίου 2014, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  για τα διόδια της Μαλακάσας της τότε Δημοτικής Αρχής, επρόκειτο να εκδικαστεί  στο Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αλλά τελικά δεν συζητήθηκε.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο νυν Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Ηλιάσκος, Δημήτρης Σωτήρχος, Χρήστος Τσεκρεζής και Βαγγέλης Λεμπούσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Γιασημάκης και Νώντας Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ωρωπού Π. Λεμονίδης. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας.

Σε δήλωσή του, ο τότε  συλληφθείς δήμαρχος Ωρωπού κ. Γ. Οικονομάκος υπογράμμιζε: «Σήμερα, 10/2/2014, έγινε σύλληψη και ακολουθείται αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος εμού του Δημάρχου Ωρωπού, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων φορέων του Δήμου Ωρωπού. Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το χθεσινό μεμονωμένο επεισόδιο. Καταδικάζουμε κάθε έκφραση βίας από όπου και αν προέρχεται. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα για τον τόπο μας με κάθε ειρηνικό και νόμιμο τρόπο.

Η απροειδοποίητη και υπέρογκη αύξηση του αντιτίμου των διοδίων (8 σταθμοί διοδίων εντός ορίων του Δήμου Ωρωπού) που καταρρακώνει την τοπική οικονομία και τους επαγγελματίες, καθώς και όλους τους κατοίκους της περιοχής, μας βρίσκει αντίθετους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των συμπολιτών μας».

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα αθωώθηκαν από τις κατηγορίες οι πολίτες που περνούσαν χωρίς να πληρώνουν διόδια στο σταθμό των Αφιδνών.

Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού όπως είχαν  υποστηρίξει και τότε δηλώνουν ότι  θα συνεχίσουν τον αγώνα  τους μέχρι να απαλλαγούν τόσο οι δημότες όσο και οι εργαζόμενοι του Δήμου Ωρωπού, από το δυσβάσταχτο χαράτσι των Διοδίων που επιβάλλεται με τους οκτώ (8) σταθμούς διοδίων (!) εντός του Δήμου τους.