Στο κενό η Προανακριτική για το Γ. Παπαντωνίου

Άνθρακας ο θησαυρός η προανακριτική για τον Γ. Παπαντωνίου που ζήτησε η κυβέρνηση καθώς έχει παραγραφεί το αδίκημα της απιστίας, με αποτέλεσμα να καταρρέουν οι προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ για το μεγάλο λαβράκι που θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Για μία ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι ο πολιτικός κόσμος αυτοπροστατεύεται και όσες προσπάθειες έγιναν για διαλεύκανση «σκοτεινών» υποθέσεων σε βάρος υπουργών   αυτές ήρθαν στη Βουλή κατόπιν εορτής όταν τα όποια πιθανά αδικήματα είχαν παραγραφεί.

Στη σημερινή συνεδρίαση τα μέλη της παραδέχθηκαν και επισήμως ότι υπάρχει εξάλειψη του αξιόποινου για το  αδίκημα της απιστίας, λόγω παραγραφής και έτσι επιτροπή δεν πρόκειται να το εξετάσει. Όσον αφορά το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με επίσημη ανακοίνωση τα μέλη της επιτροπής αναφέρουν ότι «η επιτροπή      αποφάσισε ότι πρέπει να εξεταστεί́ η αρμοδιότητα της Επιτροπής να διερευνήσει, εάν διαπιστώνονται ενδείξεις για διάπραξη εκ μέρους του πρώην Υπουργού́ κ. Ιωάννη Παπαντωνίου του εγκλήματος νομιμοποίησης εσόδων από́ παράνομη δραστηριότητα, κατά́ την άσκηση των Υπουργικών του καθηκόντων.

Η διερεύνηση θα γίνει με τον ταχύτερο δυνατό, στο πλαίσιο του κράτους δίκαιου τρόπο, ώστε ακόμη και σε περίπτωση αναρμοδιότητας, να γίνει τάχιστα παραπομπή́ στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης».

Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου υπέγραψαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων εκτός από τον Ανδρέα Λοβέρδο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος βγαίνοντας από την επιτροπή δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί φύλλο συκής γιατί ντρέπεται να πει ότι πρέπει να κλείσει τώρα η επιτροπή.