Στο Λουξεμβούργο ο Δήμαρχος Τανάγρας Β. Περγάλιας για τα «Πράσινα Σημεία»

Τριήμερη επίσκεψη στο Λουξεμβούργο πραγματοποιεί από  αύριο, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, με στόχο να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας των πράσινων σημείων.

Ο κ. Β. Περγάλιας μαζί με ομάδα άλλων εννέα Δημάρχων μεγάλων Δήμων της χώρας,  μεταβαίνουν στο Λουξεμβούργο για να έχουν μια πρώτη, άμεση επαφή με τον τρόπο διαχείρισης, μέσω ανακύκλωσης, του γυαλιού, του ξύλου και του χαρτιού.

Στην Ευρώπη τα πράσινα σημεία και γενικότερα η ανακύκλωση, έχει αναπτυχθεί με σύγχρονους τρόπους και έχε γίνει παιδεία στους κατοίκους οι οποίοι ανταποκρίνονται στο μέτρο με σημαντικά αποτελέσματα.

Παράλληλα οι δέκα Δήμαρχοι θα εξετάσουν τρόπους χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, καθώς εκτιμάται ότι η δημιουργία πράσινων σημείων θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στους Δήμους τους.

Ο κ. Β. Περγάλιας εκτιμά ότι εάν αναπτυχθούν τα πράσινα σημεία και λειτουργήσει η ανακύκλωση, τότε ο Δήμος Τανάγρας θα εξοικονομήσει περίπου 400 έως 500 χιλιάδες ευρώ ετησίως, χωρίς να σταματήσει και η μεταφορά των υπόλοιπων  απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ.