Στο Μενίδι μεταφέρθηκαν οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί

22.7.2016

Στο  αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, στο Μενίδι, που συστεγάζεται με την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής μεταφέρθηκαν σήμερα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί οι οποίοι είχαν φτάσει στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα στην γείτονα χώρα.

 Οι «8» βρίσκονται σε δύο ειδικά διαμορφωμένα κελιά, χωρητικότητας 10 ατόμων. Ο λόγος που μεταφέρθηκαν εκεί είναι επειδή πρόκειται για ένα νέο κτίριο με τα κρατητήρια να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Μάλιστα, σε αυτά δεν υπάρχουν άλλοι κρατούμενοι.

Ένας ακόμη λόγος που επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος τόπος είναι επειδή πρόκειται για προστατευμένο χώρο, καθώς υπάρχει φόβος για επεισόδια από Τούρκους που κατοικούν στην Αθήνα ή και για προβοκάτσιες.

Η μεταφορά τους έγινε  το μεσημέρι στις 13:30 και θα παραμείνουν εκεί μέχρι την Τετάρτη. Εκείνη την ημέρα θα περάσουν από συνέντευξη από την Υπηρεσία Ασύλου που θα κρίνει το αίτημά τους.

Νωρίτερα, η δικηγόρος τους Ιλια Μαρινάκη εξέφραζε την ανησυχία της για την κίνηση αυτή, καθώς όπως τόνισε δεν ήταν ξεκάθαρη η αιτία της μεταφοράς.

Η δίκη των στρατιωτικών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, με το Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης να τους επιβάλλει ποινή κράτησης δύο μηνών με αναστολή.

Όσον αφορά το αίτημα που έχουν καταθέσει για χορήγηση ασύλου από το ελληνικό κράτος, θα κριθεί από την κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα.