Ευρεία συζήτηση πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τις πρόσφατες πυρκαγιές σε Κάλαμο και Καπανδρίτι του Δήμου Ωρωπού.
Στο συμβούλιο μετείχε ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Δέδες οι οποίοι ζήτησαν τη λήψη αντιπλημμυρικών μέτρων πριν πιάσει ο χειμώνας και υπάρξουν καταστροφές.
Ο κ. Ρούσσης υποστήριξε ότι ο Δήμος έλαβε 180 χιλιάδες ευρώ για τη δασοπροστασία από το υπουργείο Εσωτερικών και διέθεσε ακόμη 255 χιλιάδες επιπλέον για αντιπυρικές ζώνες και εξοπλισμό λέγοντας ότι είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προστασίας του δασικού πλούτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συνάντηση και με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη, όπου έθεσαν το πρόβλημα και τους ζητήθηκε να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να γίνουν σχετικές μελέτες.