Στο πλευρό των αγροτών και η ΑΔΕΔΥ

 11.2.2016

Στο πλευρό των αγροτών τάσσεται η ΑΔΕΔΥ η οποία εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της  εξαγγέλλοντας τη συμμετοχή της στο αγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 5 το απόγευμα και συγκέντρωση μαζί με τους αγρότες στο Σύνταγμα, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, διεκδικώντας να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Με   ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «οι αγρότες είναι από τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται βάναυσα από το 3ο μνημόνιο και γενικότερα από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωτογενής τομέας που θα έπρεπε να είναι ο θεμέλιος λίθος της οικονομίας μας κινδυνεύει με εξαφάνιση. Εάν εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου δεν θα μπορέσει να επιβιώσει κανείς νέος αγρότης ή κτηνοτρόφος. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζομένους, ανέργους, αγρότες, κτηνοτρόφους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους ο κοινός τους αγώνας για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, να δώσουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις των αγροτών: «Είμαστε πιο δυνατοί, αρκεί να ενωθούμε σε ένα μεγάλο πανεργατικό – παλλαϊκό μέτωπο για την απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια, για τη διαγραφή του χρέους και για τη σύγκρουση με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ».

Υπενθυμίζεται ότι και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων θα πραγματοποιήσουν αύριο το μεσημέρι συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το υπουργείο Εργασίας.