Στο πλευρό των συμβασιούχων-παρατασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά η Λαϊκή Συσπείρωση

Εκδικαζόταν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την Τρίτη 18 Ιουνίου,  η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει  32 συμβασιούχοι-παρατασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Ωρωπού στον τομέα της καθαριότητας, διεκδικώντας την παραμονή τους στην εργασία. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων αναβλήθηκε για τις 4 Οκτώβρη 2019.

Εκεί έδωσε το παρών ως μάρτυρας υπεράσπισης των εργαζομένων ο Μιχάλης Χασιώτης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπου μετά την λήξη της διαδικασίας προέβη στην εξής δήλωση:

«Είμαστε εδώ σήμερα γιατί υπερασπιζόμαστε το δίκαιο αίτημά των συμβασιούχων-παρατασιούχων για παραμονή στην εργασία, που ανταποκρίνεται τόσο στο δικαίωμά τους στην εργασία, αλλά και στις τεράστιες ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού στον τομέα της καθαριότητας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί προσλήφθηκαν στο Δήμο με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και με το καθεστώς σύμβασης.

Σε όλη την περίοδο των κινητοποιήσεων τους η Λαϊκή Συσπείρωση έχει σταθεί στο πλάι τους.

Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16/10/2018 αιτηθήκαμε τη μονιμοποίηση τους, στηρίξαμε τους απεργιακούς τους αγώνες τους, συμμετείχαμε σε κάθε κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας.

Καταγγέλλουμε την στάση της δημοτικής αρχής η οποία δια στόματος του εντεταλμένου δικηγόρου της δεν απάντησε με σαφήνεια στην ερώτηση του δικαστή για το αν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε περίπτωση που παραμείνουν στην εργασία τους, υπονοώντας ότι δεν υπάρχουν…

Φυσικά δεν είπε κουβέντα για τον εργολάβο που έχει προσλάβει η δημοτική αρχή στον τομέα της καθαριότητας και για τα εκατομμύρια που λαμβάνει από το ταμείο του δήμου.

Επίσης καταγγέλλουμε το γεγονός ότι η δημοτική αρχή συμφώνησε στην αναβολή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων για το φθινόπωρο επικαλούμενη τις επικείμενες προσλήψεις του διαγωνισμού 3Κ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα χρειάζεται περαιτέρω τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.

Είναι δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στον δήμο και ότι είναι απολύτως απαραίτητοι, δεδομένου ότι είμαστε ο μεγαλύτερος δήμος σε γεωγραφική έκταση στην Ελλάδα και φιλοξενούμε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε στήριγμα στην πάλη τους, στα δίκαια αιτήματα τους που ανταποκρίνονται και στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας. Είμαστε στο πλευρό τους και θα στηρίξουμε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία που θα ακολουθήσει».

Ιούνιος 2019,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com