Στο “σκαμνί” της εισαγγελίας η κ. Σαββαίδου

29.10.2015

Στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν αποχρώσες-ενδείξεις απόπειρας διάπραξης αδικήματος κατέληξαν οι εισαγγελικές αρχές για την κα Κατερίνα Σαββαίδου και της απήγγειλαν κατηγορία.

Η  κα Σαββαΐδου,   προσφάτως, παύτηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου  καθώς της ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημόσιου χρήματος, από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Η υπόθεση αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ’ ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να “πάγωσε” επ’ αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ’ αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Η συγκεκριμένη εταιρία έχει παραπεμφθεί και στη Δικαιοσύνη για τοκογλυφία με εμπλεκόμενο μάλιστα στην υπόθεση πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, η κ. Σαββαίδου, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά της αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση αναφέροντας   μεταξύ άλλων πως σε ολόκληρη τη θητεία της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση.

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση στην οποία είναι πλέον κατηγορούμενη η τέως γενική γραμματέας εσόδων, αφού ήδη διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο της καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς από την εισαγγελέα Πρωτοδικών.