Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι κάτοικοι του Αγίου Αθανασίου Χακλουτσίου κατά της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Την απόφαση του να μην επιτρέψει την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην  περιοχή, του οικισμού του Αγίου Αθανασίου Χαλκουτσίου,  αποφάσισε ομόφωνα  το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού, κατά την συνεδρίαση του την Πέμπτη  15 Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος πρωτόδικα έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα.

Οι επόμενες κινήσεις οι οποίες αποφασίστηκαν, από κοινού, είναι ότι οι κάτοικοι, πλέον, θα πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση να καταθέσουν άμεσα νέα ασφαλιστικά μέτρα και ταυτόχρονα να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της πρωτόδικης απόφασης, όπου δεν έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου. Μάλιστα ο Δήμος θα παράσχει κάθε δυνατή νομική κάλυψη τόσο για τα ασφαλιστικά μέτρα όσο και κατά την κατάθεση της  έφεσης των κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση με πρωτοστατούντες τους επικεφαλής  των δημοτικών παρατάξεων  «Δυναμική Πολιτεία» κ. Γ. Γιασημάκη και της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού» κ. Μιχ. Χασιώτη, ζήτησαν το Σώμα να προχωρήσει σε απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα απαγορεύεται η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον Άγιο Αθανάσιο Χαλκουτσίου, καθώς κατά το προηγούμενο Δημοτικό  Συμβούλιο είχε εγκριθεί σχετικό ψήφισμα και όχι απόφαση. Την αποτροπή εγκατάστασης της κεραίας ζήτησε και εκ μέρους του Συλλόγου Άγ. Αθανάσιος Χαλκουτσίου, ο κ. Κ. Βάθης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι και ανυποχώρητοι.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης καταρχήν   αρνήθηκε να υπάρξει σχετική απόφαση, αλλά εν συνεχεία, αφού γνωστοποιήθηκαν τα πρακτικά, αποδέχτηκε την πρόταση και μάλιστα ζήτησε και τη συγκρότηση επιτροπής η οποία θα καταθέσει πρόταση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, στην οποία θα αναφέρονται τα σημεία όπου θα επιτρέπεται εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Την επιτροπή αποτελούν ο Αντιδήμαρχος κ. Κ. Δέδες και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπ. Καυκόπουλος, Ν. Πούλος και Π. Δέδες.

Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση των κεραιών είναι ένα μείζον πρόβλημα. Χρειάζεται ενδελεχής έρευνα και συζήτηση και με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ώστε να προσδιοριστούν οι ανάγκες τους και οι χώροι από ειδικούς που θα μπορούσε να επιτραπεί η εγκατάστασή τους χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους. Ενδεχομένως να χρειάζεται και η χωροθέτηση πάρκων, ώστε να μην εμφανίζεται το φαινόμενο της αυθαίρετης τοποθέτησής τους.

Διαβάστε: Μειώνονται τα δημοτικά τέλη για τις πολύτεκνες οικογένειες στο Δήμο Ωρωπού

Διαβάστε: Θ. Ρούσσης: Ποτέ δεν θα υπογράψω απόλυση εργαζομένων-συμβασιούχων

 

 

Comments are closed.