Στο Σχηματάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, την Τρίτη, για την εκστρατεία διάσωσης του Ασωπού ποταμού

 Η ώρα για το σωτηρία του Ασωπού ποταμού έφτασε. Την Τρίτη 6 Ιουνίου παρουσία του  Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου, με την ευκαιρία  της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος,  η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Τανάγρας διοργανώνουν εκδηλώσεις, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο Σχηματάρι, με κεντρικό σύνθημα “Καθαρός Ασωπός – Από την ιδέα στην πράξη”. 

Οι εκδηλώσεις, που τελούν υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου, περιλαμβάνουν ένα σύνολο περιβαλλοντικών δράσεων, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Οικουμενικός πατριάρχης ο οποίος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Περιβάλλον κι έχει δώσει αγώνες για τη διάσωσή του. Έτσι και τώρα ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ Κ. Μπακογιάννη να ηγηθεί της προσπάθειας για τη σωτηρία του Ασωπού ποταμού.

Επίσης ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Β Περγάλιας και φυσικά ο Περιφερειάρχης κ Κ Μπακογιάννης ο οποίος θα αναπτύξει τους άξονες δράσης για την σωτηρία του Ασωπού και θα προχωρήσει και σε συγκεκριμένες εξαγγελίες για το έργο.

Η Κεντρική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης, θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος,  ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πρώην πρωθυπουργοί, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές καθώς και Εκπρόσωποι των στρατιωτικών δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η χρηματοδότηση του έργου αναμένεται να φτάσει, σε πρώτη φάση  τα 300 εκατ. ευρώ από Κοινοτικούς πόρους, καθώς θα υπάρχουν εκτός των έργων στον Ασωπό και το Βιομηχανικό Πάρκο κι άλλα παράπλευρα έργα που θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια

Υπεύθυνος της οργάνωσης της εκδήλωσης είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας κ. Γ. Ταγκαλέγκας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τρίτη στις 13:30 στο προαύλιο του Κλειστού οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου θα παρουσιάσουν δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Θα ακολουθήσει στις  15:00 η ημερίδα όπου θα γίνουν και οι σχετικές ομιλίες και ανακοινώσεις.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μεγάλη συναυλία από τον γνωστό τραγουδοποιό  Μίλτο Πασχαλίδη.