Στο 1ο Φεστιβάλ Οίνου Θήβας ο Δήμος Τανάγρας με τη ΔΗ.Κ.Ε.Τ

Οι δρόμοι του κρασιού ξανασυναντήθηκαν, στη πατρίδα του Διονύσου, την Θήβα,  την  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, σε μια ξεχωριστή βραδιά στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού χώρου, στο 1ο Φεστιβάλ Οίνου Θήβας.

Τρεις δήμοι, Θηβαίων με τον ΔΟΘ, Τανάγρας με τη ΔΗΚΕΤ και Αλιάρτου-Θεσπιέων, μαζί με το Επιμελητήριο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους για την Οινογνωσία 2022. Ένα νέο ταξίδι με στόχο την ανάδειξη και προώθηση του κρασιού και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του οίνου. Μια νέα προσπάθεια που αποσκοπεί την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Οι συνδιοργανωτές, οι Δήμαρχοι Θηβαίων Γ. Αναστασίου, Τανάγρας Β. Περγάλιας, Αλιάρτου-Θεσπιέων Γ. Ντασιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Π. Αγνιάδης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, τόνισαν  στις ομιλίες τους την ανάγκη στήριξης των οινοπαραγωγών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην τομέα του εμπορίου  ώστε το κρασί να γίνει σημείο αναφοράς στην πατρίδα του Διονύσου

Στο  Φεστιβάλ μετείχαν 15 τοπικές οινοπαραγωγές επιχειρήσεις που εξέθεσαν τα προϊόντα τους που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλων περιοχών  της χώρας μας καθώς είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Επίτιμος καλεσμένος στο Φεστιβάλ ο γνωστός σεφ Πάνος Ιωαννίδης.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων Γ. Αναστασίου στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε την διαχρονική σχέση του κρασιού  από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα με την τοπική κοινωνία,  αλλά και την σχέση του με τον Χριστιανισμό. Επεσήμανε ότι το 1ο Φεστιβάλ Οινογνωσίας είναι μια σημαντική κίνηση ώστε να ξαναβρούμε τους δρόμους του κρασιού με στόχο να αναδείξουν αναδείξουν την περιοχή.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τανάγρας Β.  Περγάλιας αναφέρθηκε στην οίνο που από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελεί βασικό τοπικό προϊόν της περιοχής αλλά και την ανα΄γκη η Πολιτεία με συγκριμένα μέτρα να ενισχύσει το πρωτογενή τομέα ώστε οι πλούσιος αυτός τόπος της Βοιωτίας να αποτελέσει το κέντρο παραγωγής σε λάδι κρασί σιτηρά και άλλα γεωργικά προϊόντα. Μάλιστα τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να συνδράμει στην  ανάπτυξη των προϊόντων αυτών.

Δείτε την Ομιλία του Δημάρχου Τανάγρας Βασίλη Περγάλια:

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Αλιάρτου Γ. Ντασιώτης, αφού διέτρεξε ιστορικά την πορεία του κρασιού επεσήμανε ότι σήμερα γίνεται μια νέα αρχή  για το κρασί στην περιοχή την ανα΄γκη η Πολιτεία να σταθεί αρωγός.

Ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Π. Αγνιάδης τόνισε ότι το Επιμελητήριο στηρίζει κάθε επιχειρηματική προσπάθεια που στόχο έχει την ανάπτυξη και πρόωθηση του κρασιού γιατί έτσι ισχυροποείται η τοπική οικονομία.

Τέλος η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή αναφέρθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείου Θήβας όπου εξαιτίας του Διόνυσου υπάρχει έντονο το χρώμα του κρασιού και των γιορτών προς τιμήν του Θεού Διόνυσου

Στο 1ο Φεστιβάλ Οίνου Θήβας, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία, παρέστησαν οι Βουλευτές  της Νέας Δημοκρατίας, Αν. Κουτσούμπας του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ Ν. Μουλκιώτης,  του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πούλου, ο Πολιτευτής της ΝΔ ΕΛ. Κτιστάκης,  η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φ. Παπαθωμά,, ο Αντιπεριφερειάρχης  Κοινωνικής Μέριμνας Ι. Περγαντάς,  ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας  Σπ. Νικολάου, Περιφερειακοί,  Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΤ Μαρία Νίκα,  πρώην Δήμαρχοι και πλήθος κόσμου που από νωρίς είχε κατακλύσει τον αύλειο χώρο του Μουσείου για να απολαύσουν τα κρασιά.

Διοργάνωση:

Δημοτικός Οργανισμός Δήμου Θηβαίων Δ.Ο.Θ.

Συνδιοργάνωση:

Δήμος Τανάγρας – ΔΗ.Κ.Ε.Τ.

Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων

Επιμελητήριο Βοιωτίας

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Οργάνωση: Event Concept