Στραβά αρχίσαμε λοιπόν και συνεχίζουμε στραβά…

Η δημοτική αρχή διατηρεί μυστικοπάθεια που τρομάζει σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον τόπο και σε μια περίοδο που όλα στη ζωή του πολίτη αναθεωρούνται.

Τρανό παράδειγμα η  πρόταση της σχετικά με το θέμα των αποβλήτων η οποία και αποτυπώνεται αναλυτικά στο <<Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων >> και έχει κατατεθεί επίσημα από μεριάς του δήμου προς την περιφέρεια, σχεδόν πριν δύο χρόνια, με το υπ. αρ. 78080/23.6.2015 διαβιβαστικό και απαντά ξεκάθαρα για το τι πρέπει να γίνει και που, παρακάμπτοντας κάθε διαδικασία διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία όπως  προβλέπεται από τον νόμο .

«Στρουθοκαμηλίζει» κατηγορώντας την Περιφέρεια για αλλοίωση της πρόθεσης του Δήμου μας, όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου, προσπαθώντας να ξεφύγει από τις βαρύτατες ευθύνες που απορρέουν από την δική της πρόταση και καταδικάζει το μέλλον όλου του δήμου μας .  Οι δηλώσεις όμως των δυο Αντιδημάρχων διοίκησης, Βελτανιώτη και Δέδε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και η εισήγηση του Δημαρχου, είναι ομολογίες ενοχής.

Για ποία αλλοίωση της πρόθεσης μιλάμε, όταν αυτοί που συνέταξαν  και δρομολόγησαν αυτήν την πρόταση, δείχνουν ξεκάθαρα ότι και Χ.Υ.Τ.Υ. , Μ.Ε.Α.  και Μ.Α.Ε.Κ.Κ. θα δημιουργηθούν σε χώρους του υπό αποκατάσταση λατομείου όπου θα γίνεται και η διαχείριση αυτής της κατηγορίας των αποβλήτων  .

Οι μετεκλογικοί συμβιβασμοί στον Ασωπό , στα Διόδια , στο Μεταναστευτικό, και τώρα στην Διαχείριση των Αποβλήτων δείχνουν την αδυναμία της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί  σοβαρά ζητήματα, απομονώνοντας την κοινωνία από την λήψη αποφάσεων και επιβάλλοντας αυτές με τρόπους που παραπέμπουν σε άλλες εποχές .

Αλλά και στην περίπτωση μιας άλλης  μελέτης διαχείρισης αποβλήτων, είναι γνωστό πως η τοπική κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί την υλοποίηση της, αφού τα δήγματα που έχει μέχρι τώρα τόσο από την δημοτική αρχή αλλά και από την περιφέρεια, δεν της δίνουν το δικαίωμα να πιστέψει ότι θα εφαρμοστούν όλα όσα της υπόσχονται .

Στραβά αρχίσαμε λοιπόν και συνεχίζουμε στραβά  αν δεν υπάρχει εξαντλητική διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες στο μέλλον για αυτά τα θέματα.

Ανδρέας Μπαλόκας

 

 

 

 

 

 

.