Στρατός και ΕΜΑΚ στη μάχη για να μην μείνει κανείς χωρίς ηλεκτροδότηση έως το βράδυ

Στρατός και ΕΜΑΚ ανοίγουν δρόμο για τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για να λήξει το μαρτύριο των κατοίκων στα βόρεια της Αττικής και στην Εύβοια. Οι μισές από τις 85 βλάβες σε κεντρικούς κορμούς τροφοδοσίας έχουν αποκατασταθεί. Βυθισμένοι στο χιόνι ακόμα Διόνυσος, Άνοιξη, Δροσιά, Άγιος Στέφανος. Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση.

Όσον αφορά στον Ωρωπό οι βλάβες και εκεί είναι εκτεταμένες και γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία που είχε προγραμματιστεί από χτες το βράδυ, μετά την εμπλοκή του Στρατού και της ΠΠ, με εντολή της κυβέρνησης, στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στην ηλεκτροδότηση και τη συνδρομή στον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε αυτό να γίνει το συντομότερο.

Η σύσκεψη έγινε υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), με συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, του γενικού γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιου Καραγιάννη, του γιευθυντή Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, υποστράτηγου Ιωάννη Παπαναγνώστου, του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιου Μάνου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιου Τόσιου.

Για μια από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας από τις 4 τα ξημερώματα και επίσης έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα ύδρευσης που υπήρχαν σε πολλές περιοχές και μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και μόνο στην Εύβοια χρειάστηκε να αλλάξουν 500 στύλοι.

Είπε ακόμα ότι εκατοντάδες δέντρα έχουν πέσει και έχουν συμπαρασύρει τα δίκτυα και πως μέχρι αργά το βράδυ υπολογίζεται ότι η πλειονότητα των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί.

Όπως αναφέρθηκε ακόμα, εκ μέρους του ΔΕΔΔΗΕ υπάρχουν ανοικτά μέτωπα σε όλη την χώρα και πάνω από 600 συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Είχαμε 85 βλάβες σε κεντρικούς κορμούς τροφοδοσίας και οι μισές έχουν αποκατασταθεί.

Τα συνεργεία έχουν δώσει προτεραιότητα στον δήμο Διονύσου που έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στην Άνοιξη.

Επίσης, 42 συνεργεία του στρατού και της ΕΜΑΚ συνδράμουν τις προσπάθειες.

Όσον αφορά στον Ωρωπό οι βλάβες και εκεί είναι εκτεταμένες και γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

newsit.gr