Στυλίδα: Καταδίωξη ανήλικων δραπετών από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων

17.2.2016

Καταδίωξη στην Εθνική οδό αλλά και μέσα στη Στυλίδα, τα ξημερώματα της Τρίτης, από αστυνομικούς που καταδίωκαν δύο νεαρούς που είχαν δραπετεύσει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου μαζί με τέσσερις ακόμα συγκρατούμενους τους. Η αστυνομία ξεκίνησε τις εκτεταμένες έρευνες όταν η απουσία των ανηλίκων έγινε αντιληπτή.

Αρχικά, οι δύο από τους δραπέτες, προσπάθησαν να κλέψουν ένα μηχανάκι αλλά έγιναν αντιληπτοί και στη συνέχεια σταμάτησαν ένα ταξί στην προσπάθεια τους να διαφύγουν. Διά της βίας έβγαλαν τον οδηγό μέσα από το ταξί και στη συνέχεια κινήθηκαν στην Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς Λαμία.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το ταξί, ενώ η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας ενημερώθηκε και έσπευσε στην περιοχή. Το ταξί εντοπίστηκε από την Α΄ ΟΠΚΕ και η καταδίωξη συνεχίστηκε πλέον στη Φθιώτιδα.

Ακολούθως οι ανήλικοι δραπέτες μπήκαν μέσα στη Στυλίδα και στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν χτύπησαν το ταξί που οδηγούσαν σε πεζοδρόμιο προκαλώντας υλικές ζημιές, όπου και το εγκατέλειψαν για να εξαφανιστούν μέσα στο σκοτάδι.

Οι αστυνομικοί παρά τις εντατικές έρευνες στην περιοχή δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες, προσαγάγοντας έναν αλλοδαπό από την Αλβανία ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα διαμονής στη χώρα.