Στυλιανίδης: Ο Καραμανλής όταν τοποθετηθεί θα έχει «δια ταύτα»

15.12.2015

Ευθέως στο ζήτημα που έχει προκύψει στη Νέα Δημοκρατία με τη φημολογούμενη στήριξη του Κώστα Καραμανλή στον  Βαγγέλη Μεϊμαράκη τοποθετήθηκε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή στην «Κοινωνία ώρα Mega».

«Ο Κώστας Καραμανλής είχε ενθαρρύνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κατέβει υποψήφιος, διότι επενδύοντας πάνω στην εμπειρία και τη γνώση του, μπορούσε να βασίσει την ενότητα και την προοπτική της παράταξης. Δεν νομίζω ότι έχει υπαναχωρήσει ο Κώστας Καραμανλής από αυτή του τη θέση», σχολίασε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.

Συνεχίζοντας για τον Κώστα Καραμανλή ανέφερε ότι  «σέβεται τις διαδικασίες, τους υποψηφίους, δεν θα έβγαινε ποτέ με δημόσια δήλωση να το πει. Γιατί όταν κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη σιωπή του, θα αντιληφθούν το λόγο του; Όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσει, θα μιλήσει με «δια ταύτα». Πάντως αυτή τη στιγμή, για να μην πανικοβάλλονται όλοι τόσο πολύ, αφού δεν τους ενδιαφέρει και τον προσπερνούν με τόση ευκολία τον Καραμανλή, άλλος γιατί έχει άλλη αντίληψη, άλλος γιατί πιστεύει στο μεταρρυθμιστικό κέντρο, άλλος γιατί πιστεύει δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, τι ασχολούνται με τον Καραμανλή; Ας κατέβει στον κόσμο να μετρηθεί εκεί. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα «καραμανλικό» σε αρχές και αξίες που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και επιστρέφει αυτή τη στιγμή σε αυτές τις αρχές και τις αξίες για να μπορέσει να αναγεννηθεί και να ξανά μεγαλώσει παίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει την επόμενη περίοδο».