Στ. Θεοδωράκης: Δεν με φοβίζει να διεκδικήσω την ηγεσία ενός μεταρρυθμιστικού κινήματος με αντίπαλο τη Φώφη από τη βάση

 14.2.2016

Ανοιχτός σε ένα νέο μεταρρυθμιστικό κίνημα στο οποίο θα μετέχει το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής λίγες μέρες πριν το Συνέδριο του κόμματός του

Ο κ Θεοδωράκης μάλιστα πάει κι ένα βήμα παραπέρα λέγοντας «Δεν με φοβίζει μια πρόταση για εκλογή από τη βάση, λέει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να συνδιεκδικήσει μαζί με τη Φώφη Γεννηματά την προεδρία ενός νέου μεταρρυθμιστικού κινήματος, εφόσον πεισθεί ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει όντως αποφασίσει να μετάσχει σε ένα νέο ευρύτερο κεντρώο σχήμα, απαλλασσόμενη από τους μηχανισμούς του κόμματος».

«Έχω υπάρξει στη ζωή μου πολύ τολμηρός για να με φοβίσει μια πρόταση για εκλογή από τη βάση» λέει μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ωστόσο, συμπληρώνει ότι επιφυλάσσεται να ανακοινώσει την τελική του πρόταση στις 26 Φεβρουαρίου που αρχίζει το συνέδριο του Ποταμιού.

Παράλληλα, δηλώνει αισιόδοξος για την τύχη που μπορεί να έχει ένα κόμμα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι «ο ΣΥΝ βρέθηκε εκτός Βουλής το 1993 και σήμερα κυβερνά».

Απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη που πρότεινε σύμπραξη των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων καλεί τη ΝΔ «να προσπαθήσει μόνη της», διότι «ένα κόμμα δεν γίνεται μεταρρυθμιστικό δια της μεταγραφής ή δια της αντιγραφής».