Στ. Θεοδωράκης: Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «θέλουν να υπηρετούν τους πελάτες τους» και δεν κάνουν στροφή στο ασφαλιστικό

24.1.2016

Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου έχουν κατορθώσει να δέσουν με πολλαπλούς τρόπους τους 153 βουλευτές τους. Οι περισσότεροι εξαρτώνται και από τις επιλογές που έχει κάνει το νέο αυτό καθεστώς στο δημόσιο. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν προστεθεί στο δημόσιο ως μετακλητοί υπάλληλοί, ως στελέχη στα υπουργεία, επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το απόγευμα του Σαββάτου σε δημοσιογράφους στην Πάτρα, λίγο πριν την έναρξη της συνάντησής του με εθελοντές και φίλους του Κινήματος.

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δεν θα υπάρξουν εκλογές μέσα στο 2016 καθώς θα ήταν καταστροφικό τόσο για την οικονομία όσο και για την υπόληψη της χώρας, ενώ υπογράμμισε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε τολμά να κάνει μια στροφή στο ασφαλιστικό όπως χρειάζεται καθώς «θέλουν να υπηρετούν τους πελάτες τους». Εκτίμησε πάντως ότι παρά το γεγονός ότι «είναι μια προβληματική κυβέρνηση και φοβάμαι ότι θα έχουμε πολλές αναταράξεις. Νομίζω όμως ότι αυτή η Βουλή έχει τη δυνατότητα να δώσει άλλες κυβερνήσεις».

Σχολιάζοντας δε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι: «Δεν είμαστε ένα κίνημα που κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα. Πιστεύουμε όμως ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας και ότι θα πείσουμε τους Έλληνες ότι το Ποτάμι παραμένει η προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη. Έχουμε λύσεις, έχουμε προτάσεις. Θα τις πούμε, θα τολμήσουμε, θα ταράξουμε τα νερά, θα ταράξουμε τους βολεμένους».

Οι βασικές τοποθετήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη έχουν ως εξής:

– «Το ασφαλιστικό χρειάζεται μεγάλες συναινέσεις και θα έπρεπε αν είχαμε μια υπεύθυνη κυβέρνηση να αναζητήσει αυτές τις μεγάλες συναινέσεις. Αλλά η κυβέρνηση απλώς φτιάχνει μπαλώματα σε ένα ασφαλιστικό το οποίο θα ξαναείναι πρόβλημα για τη χώρα το 2017».

«Εμείς στη Βουλή θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τον κόσμο της εργασίας και τους νέους ανθρώπους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας, αυτούς που τόσα χρόνια θρέφουν το ελληνικό δημόσιο, αυτούς που μπαλώνουν τις τρύπες της οικονομίας».

– «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα συντηρητικό κόμμα που δεν έχει αποδείξει στην πράξη ότι κινείται σε μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Άρα η σχέση του Ποταμιού με τη ΝΔ έχει πολλές επιφυλάξεις».

– «Υποχρέωση του Ποταμιού είναι να έχει λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Έχει και άλλη μια υποχρέωση: να αναζητά συμμάχους στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα».

– «Το πρόβλημα όπως φάνηκε στο Νταβός και σε όλα τα μεγάλα τραπέζια που συζητείται η πολιτική της Ευρώπης είναι ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πολύ λίγος, εμφανίζεται απροετοίμαστος. Και ξέρετε τα συνθήματα μπορεί να περνάνε εδώ, μπορεί να δίνουν ένα τόνο στην ελληνική πολιτική σκηνή αλλά τα συνθήματα, οι γενικολογίες, οι αοριστολογίες και οι ιδεοληψίες δεν περνάνε σε δύσκολους συνομιλητές».