Στ. Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ «εξελίσσεται σε κόμμα διαπλοκής»

 

1.12.2015

Απόλυτα ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Ποταμιού κ. Στ. Θεοδωράκης μιλώντας στην εκπομπή «Ενικός» λέγοντας ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ. Εκτίμησε όμως ότι ο Λεβέντης θα στηρίξει την κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως δεν νοιώθει ότι το κόμμα που ηγείται θα μείνει εκτός Βουλής.

.Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «Το Ποτάμι ήρθε στην πολιτική ζωή του τόπου για να αλλάξει τα πράγματα κι αυτό δεν μπορεί να γίνει συνεργαζόμενο είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη ΝΔ, είτε με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα γίνουμε μέρος του παλιού συστήματος που πολεμάμε. Έχουμε μέσα και κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς. Είμαστε η προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας. Δεν θα μπούμε στην συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ-ΠΑΣΟΚ».

Επεσήμανε ότι το Ποτάμι «έδωσε στον Τσίπρα την ασφάλεια να κάνει την κωλοτούμπα και να μείνουμε στο ευρώ».

Υποστήριξε μάλιστα ότι «Η πιο ρευστή πολιτική δύναμη, όπως ήταν το Ποτάμι, που έπαιρνε ψήφους και από την Δεξιά και από την Αριστερά, έχασε τελικά ψήφους και από την Δεξιά και από την Αριστερά με την λογική ας βγάλουμε τώρα Πρωθυπουργό και μετά βλέπουμε. Και πήγαμε από το 6% στο 4%. Δεν θεωρώ ότι δεν έχω ευθύνη για αυτό το ποσοστό. Μικρά λάθη πιθανόν υπήρξαν, όχι πιθανόν, σίγουρα υπήρξαν, γιατί δεν είμαι κανένας επαγγελματίας της πολιτικής».

Ενώ επανέλαβε ότι «Στο συνέδριο τον Φεβρουάριο θα αποφασίσουμε ποιος θα είναι ο πρόεδρος».

Για το δημοψήφισμα ανέγερε ότι «Το ΠΟΤΑΜΙ παρέσυρε τον Τσίπρα να    πει ΝΑΙ στο ευρώ. Υπάρχουν στελέχη της ΝΔ που λένε ότι το μεγάλο λάθος είναι ότι ακολουθήσαμε το ΝΑΙ και έπρεπε να πούμε ΟΧΙ στο μνημόνιο. Η Ελλάδα θα ήταν έξω από το ευρώ τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα.

Σημείωσε μάλιστα με έμφαση ότι «Δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ. Ο Σόιμπλε και κάποιοι από το ΔΝΤ θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ».

Ενώ για την κυβέρνηση σχολίασε «Ο Τσίπρας μας είπε ότι αισθάνεται πολύ ασφαλής με τους 153 βουλευτές. Δεν νιώθει την ανάγκη να στηριχτεί σε άλλες ψήφους και ούτε ζητάει στήριξη από άλλους, απλά θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για εθνική συνεννόηση. Δηλαδή του ήρθε μία επιφοίτηση, ξαφνικά, του Αλέξη Τσίπρα, που έχει πρωτοστατήσει στο διχασμό στην Ελλάδα και όταν ήταν στην αντιπολίτευση και όταν ήταν στην κυβέρνηση. Ήταν ο άνθρωπος που δηλητηρίασε την ελληνική κοινωνία λέγοντας πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν.  Δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Πρότασή μας είναι οι εκλογές με διπλή κάλπη».

Για το ασφαλιστικό τόνισε ότι «Πρέπει να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές. Ενώ δεν έχει γίνει τίποτα για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας.  Δεν πιστεύουμε -είπε-  ότι ο Κατρούγκαλος θα φέρει καλή πρόταση για το ασφαλιστικό».

Ο κ. Θεοδωράκης για το ενδεχόμενο συνεργασίας είπε «Απορρίπτουμε την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον Τσίπρα. Η άποψή μου είναι ότι πολύ σύντομα θα βοηθήσει τον κ. Τσίπρα ο κ. Λεβέντης. Πιστεύω ότι υπάρχει συμφωνία. Ο κ. Λεβέντης όσο ήταν στη συνάντηση παρακολουθούσε μόνο τον Τσίπρα και μόνο που δεν χειροκροτούσε. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση. Στον κ. Τσίπρα δεν λείπουν δέκα βουλευτές, λείπουν και οι λύσεις και τα στελέχη. Ο Τσίπρας πρέπει να πει την αλήθεια στον κόσμο»

.Χαρακτήρισε πως «Έγκλημα της κυβέρνησης είναι τα capital controls και ότι χάσαμε τις τράπεζες» και την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ ότι εξελίσσεται «σε κόμμα διαπλοκής».