Στ. Θεοδωράκης: Το κράτος και η εκκλησία δεν έχουν καμία θέση στις κρεβατοκάμαρες του έθνους

23.12.2015

Στην ομιλία του στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, τάχθηκε υπέρ της θεσμοθέτησης του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «Το κράτος και η Εκκλησία δεν έχουν καμία θέση στις κρεβατοκάμαρες του έθνους» εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στους ανθρώπους τις εκκλησίας που με σκληρές δηλώσεις τάχθηκαν κατά της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης.

Για «ντροπή» ορισμένων μητροπολιτών, «που συμπεριφέρονται ως κήρυκες μίσους», μίλησε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ απευθυνόμενος στους συντηρητικούς πολίτες είπε πως δεν πρέπει να φοβούνται διότι «το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων δεν απειλεί την οικογένειά τους, δεν απειλεί την πατρίδα και κανείς δεν κινδυνεύει από τον σεβασμό της πραγματικότητας. Από το αντίθετο κινδυνεύουμε. Από την υποκρισία και την καταπίεση. Ας πάψουμε λοιπόν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Να πάψουν οι ομοφυλόφιλοι να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις άρα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι επιβεβαιώνει σε καθημερινή βάση τον κυβερνητικό του εταίρο, που είπε πως θα μάθει τον κ. Τσίπρα να γράφει με το δεξί, αναφερόμενος σε ζητήματα δικαιωμάτων των πολιτών (φυλακισμένοι, ΑΜΕΑ, Ρομά)  στα οποία η Κυβέρνηση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της και σε υποθέσεις (όπως η καύση νεκρών, η υπόθεση Ρίχτερ) ή τηρεί σιγή ή αποδεικνύεται τόσο συντηρητική, όσο και οι προηγούμενες.