Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων των Εξαρχείων το απόγευμα

Με σύνθημα «Τα Εξάρχεια ανήκουν σε εμάς και τα παιδιά μας» κάτοικοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση βίας και ανομίας που επικρατεί.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής οδηγούνται σε μαζική αντίδραση για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια για την εγκληματικότητα και τη διακίνηση ναρκωτικών στην υποβαθμισμένη γειτονιά και καταγγέλλουν την «σκανδαλώδη αδιαφορία της πολιτείας» για την «αφόρητη καθημερινότητά» τους.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζουμε ότι από το πρωί της Πέμπτης η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί μεγάλη επιχείρηση στα Εξάρχεια σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη για αρκετό καιρό, όπου πραγματοποιήθηκαν περίπου 80 προσαγωγές αλλοδαπών.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται λίγες ώρες μετά την επίθεση κουκουλοφόρων σε περιπολικό στο οποίο προκάλεσαν σοβαρές ζημιές.

Στην διασταύρωση των οδών Καλλιδρομίου και Ιουστινιανού, περίπου πέντε άτομα με ρόπαλα, πέτρες και ένα σφυρί, άρχισαν να προκαλούν φθορές στο αστυνομικό όχημα, πριν καν προλάβουν να αντιδράσουν τα μέλη του πληρώματος, τα οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Πηγή: in.gr