Συγκίνησε ο Σπύρος Χαλβατζής στις Φυλακές Ωρωπού για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

 

Μνήμες του παρελθόντος αλλά και σταθμοί από τους αγώνες του ΚΚΕ κατά την  αιωνόβια πορεία του κόμματος  ζωντάνεψαν, χθες το βράδυ ΤΟΥ Σαββάτου 25 Αυγούστου, στο χώρο των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού, στην εκδήλωση  για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του, που συνδιοργάνωσαν η Κομματική Οργάνωση Ωρωπού και η Κ.Ο. Βόρειου Τομέα της Κ.Ο. Αττικής, με κεντρικό σύνθημα:

 «Γράψαμε ιστορία, συνεχίζουμε, θα νικήσουμε».

Ήταν μια συγκινητική και πολύ επιτυχημένη εκδήλωση,με μαζική συμμετοχή,  στην οποία παρευρέθηκαν  εκατοντάδες στελέχη και φίλοι του ΚΚΕ, για να τιμήσουν την ιστορική πορεία του Κόμματος, όπου στο διάβα των εκατό χρόνων δόθηκαν αγώνες για το Σοσιαλισμό και τον Κομμουνισμό. Αγώνες ποτισμένοι με αίμα, φυλακίσεις και εξορίες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της εργατικής τάξης, ενάντια στον καπιταλισμό αλλά και στον ιμπεριαλισμό των ισχυρών της γης.

Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε το στέλεχος του ΚΚΕ κ. Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος υπήρξε φυλακισμένος την περίοδο της Χούντας, στις Φυλακές Ωρωπού, πριν μεταφερθεί εξορία και  στη Γιάρο.

Ο κ. Σ. Χαλβατζής αναφέρθηκε στις μέρες κράτησής του επί Χούντας, στις Φυλακές Ωρωπού, όπου έδωσε πολλά στοιχεία για τις συνθήκες κράτησης που επικρατούσαν, καθώς και στιγμές με άλλους φυλακισμένους συντρόφους. Ήταν πραγματικά μια συγκινητική αφήγηση που έκανε τους πιο παλιούς  να δακρύσουν, αφού ξανάρθαν στην μνήμη τους εκείνα τα δύσκολα, πέτρινα χρόνια και τους νεότερους να παρακολουθούν με σεβασμό την ιστορία ανθρώπων άγνωστων, αλλά συντρόφων, που έδωσαν τη δική τους μάχη για την υπεράσπιση των ιδεών τους.

Το στέλεχος του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη σημερινή διακυβέρνηση της χώρας από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ασκώντας δριμεία κριτική κατηγορώντας την για ακραία καπιταλιστική πολιτική υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου και των μεγάλων δυνάμεων.

Υποστήριξε πως μόνο αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να ψηφίσει τόσο αντικοινωνικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού με το μανδύα της Αριστεράς. Όχι μόνο να μην καταργήσει τα μνημόνια αλλά και να υπογράψει και άλλα.

Ο κ. Σ. Χαλβατζής επεσήμανε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ασυμβίβαστα στην πρωτοπορία των αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού για δικαιοσύνη, ίσα  δικαιώματα ενάντια στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πρακτικές  των κυβερνήσεων που εκπροσωπούν τον καπιταλισμό. Ενάντια στο ΝΑΤΟ,  την Ε.Ε αλλά και το ΔΝΤ.

Κριτική άσκησε και προς τη Νέα Δημοκρατία η οποία επαγγέλλεται μείωση φόρων αλλά ουσιαστικά όπως είπε μιλάει για μείωση φόρων υπέρ του κεφαλαίου και συνθήκες εργασίας προς όφελος των ολίγων που εκπροσωπούν καπιταλιστικά συμφέροντα για μεγαλύτερες κερδοφορίες.

Προηγήθηκε ξενάγηση στο χώρο των Φυλακών, που ήταν τόπος εξορίας κι ακολούθησε προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, αλλά και μουσικό πρόγραμμα με πολιτικό τραγούδι. Στο χώρο λειτούργησε και περίπτερο με βιβλία της Σύγχρονης Εποχής.

Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια αγώνων και συνεχίζουμε με στόχο τη νίκη του Σοσιαλισμού και του Κομμουνισμού για μια πιο δίκαιη κοινωνία.