Συγκινεί ο Γιώργος Κατσαρός: Όταν πέθανε η γυναίκα μου, έμεινα δέκα μήνες σε ξενοδοχείο

Ο Γιώργος κιατσαρός μίλησε για την κόντρα του με τον Γιάννη Πάριο και το απωθημένο του για τη Χαρούλα Αλεξίου

Ποιος ανακάλυψε το ταλέντο του αποκάλυψε ο Γιώργος Κατσαρός καλεσμένος στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” και θυμήθηκε κορυφαίες στιγμές από τις συνεργασίες του με τους θρύλους του ελληνικού τραγουδιού.

Αφηγήθηκε στιγμιότυπα από την καριέρα του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αποκάλυψε την ιστορία που κρύβεται πίσω από την επιτυχία “Ο Γιώργος είναι πονηρός”, που ακούστηκε στη δικτατορία και υπήρχε η πεποίθηση ότι σατίριζε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.

“Ο Πυθαγόρας έκανε ένα καλαμπούρι πάντα με τη γυναίκα μου. Την έπαιρνε τηλέφωνο και της έλεγε: “κυρά Γιώργαινα, ο Γιώργος σου που είναι;”. Μετά έλεγε: “που πάει;”, “έφυγε έβαλε το σκούφο του;”. Αυτές οι τέσσερις λέξεις έβαλαν κάτω τον Πυθαγόρα να γράψει το τραγούδι. Με παίρνει και μου λέει: “άκουσε το κομμάτι” και σε πέντε λεπτά του έφτιαξα τη μουσική, το ρεφρέν. Αυτή ήταν η αλήθεια. Έχει τραγουδηθεί από πολλούς ξένους καλλιτέχνες, ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Βίκυ Λέανδρος, όπου τραγουδήθηκε στα γερμανικά ως Φράου Πέτερμαν. Στη Γερμανία, η κυρα Γιώργαινα είναι η Φράου Πέτερμαν. Δηλαδή η γυναίκα του Πέτρου. Όταν πήγα στη Γερμανία ο δήμαρχος με υποδέχτηκε ως τον συνθέτη του Φράου Πέτερμαν”.

“Ζήσαμε μαζί με τη σύζυγό μου ακριβώς 50 χρόνια”

Στη συνέχεια, ο σπουδαίος δεξιοτέχνης του σαξόφωνου και συνθέτης προχώρησε σε μια συγκινητική εξομολόγηση για την απώλεια της συζύγου του. “Η γυναίκα μου ήταν πολύ σωστή οικογενειάρχης και μητέρα. Εκείνη μεγάλωσε τον Αντώνη και τον Αλέξανδρο. 50 χρόνια ήμασταν μαζί. Ήμουν ήσυχος ότι μεγαλώνει σωστά τα παιδιά. Πολύ όμορφη γυναίκα. Γνωριστήκαμε όταν ήταν 16 χρονών, στα 17,5 παντρευτήκαμε. Ήταν χορεύτρια. Ήμουν διευθυντής ορχήστρας τότε και την είδα και την ερωτεύτηκα. Ζήσαμε μαζί ακριβώς 50 χρόνια. Ήταν πολύ άσχημη στιγμή όταν πέθανε. Έφυγα από το σπίτι και έμενα 10 μήνες σε ξενοδοχείο. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ στο σπίτι. Η συντροφιά είναι μεγάλη υπόθεση, όταν σέβεσαι τον άνθρωπο που έχει μεγαλώσει τα παιδιά σου και ξέρεις πόσο έχει κουραστεί και αγωνιστεί, όταν φεύγει από τη ζωή είναι ίδια απώλεια, είναι δυσαναπλήρωτο κενό”.

“Δεν θυμάμαι καν ποιος βγήκε νικητής στο Voice”

Αργότερα, ο Γιώργος Κατσαρός μίλησε για τη θητεία του ως κριτής στο “Να η ευκαιρία”, από όπου ξεχώρισαν μεγάλα ταλέντα της ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώ παράλληλα είπε και την άποψή του για το πώς βλέπει τα σημερινά ριάλιτι. “Δεν θυμάμαι καν ποιος βγήκε νικητής στο “The Voice”. Ποντάρουν στην επιτροπή, εμείς δίναμε σημασία στη φωνή” τόνισε και πρόσθεσε: “Σήμερα δεν υπάρχει δισκογραφία, δεν υπάρχουν εταιρείες. Πουθενά δεν οδηγεί όλο αυτό. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους υπεύθυνους να βοηθήσουν τους καλλιτέχνες το καλοκαίρι που έρχεται να δοθούν κάποιες συναυλίες γιατί έχουμε να δουλέψουμε έναν χρόνο, να γίνεται η μετάδοση από την τηλεόραση”.

Τέλος, ο συνθέτης αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός Μίμης Φωτόπουλος του άφησε στίχους για πολλά τραγούδια που προορίζονται για τον Μανώλη Μητσιά, ενώ το τραγούδι που έχει ζηλέψει είναι τα “Ήσυχα βράδια” του Λάκη Παπαδόπουλου. Το απωθημένο του, βέβαια, είναι η Χάρις Αλεξίου, με την οποία δεν κατάφερε να συνεργαστεί μέχρι σήμερα.

thetoc.gr