Συγκινητική η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γυναικών Χαλκουτσίου

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας από το Σύλλογο Γυναικών Χαλκουτσίου, καθώς μετά από καιρό ξανά έσμιξαν όλες οι γυναίκες μαζί, με την πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Άννα Φαρμακίδου-Οικονομάκου να παροτρύνει τις νέες κοπέλες να συνεχίζουν με αγάπη την παράδοση του Συλλόγου και να γράψουν τη δική τους ιστορία.

Ο Αντιδήμαρχος Ωρωπού και Ηλεκτροφωτισμού Ανδρέας Γαζβινιάν κατά το χαιρέτισμο του, ευχήθηκε Καλή Χρονιά και ανακοίνωσε ότι φέτος θα αναβιώσει και πάλι το φημισμένο Καρναβάλι στο Χαλκούτσι. Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, στη συνάντηση που είχαν πριν λίγες μέρες, είπε πως θα προσπαθήσει να στηρίξει τη διοργάνωση. Ελπίζουμε τελικά ο Δήμος να καταφέρει να βοηθήσει ουσιαστικά, με όλες του τις δυνάμεις και να σταθεί αρωγός, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το Καρναβάλι με επιτυχία, καθώς έχει παράδοση δεκαετιών.

Η κα Φαρμακίδου-Οικονομάκου, ευχαρίστησε ολόψυχα τον κ. Γαζβινιάν για τις ενέργειες που έκανε, καθώς και τον Τοπικό Σύμβουλο Μελέτη Βρούβα για την οικονομική προσφορά των 300 ευρώ που έκανε ο ίδιος και ακόμα 300 ευρώ που εξασφάλισε από τον επιχειρηματία κ. Γερολυμάτο. Επιτέλους “ανοίξαν ξανά οι δρόμοι” για τα Άρματα του Καρναβαλιού στο Χαλκούτσι!

Στη συνέχεια διηγήθηκε με πολύ συγκίνηση τη συμμετοχή του Συλλόγου στο Καρναβάλι του Μοσχάτου το 2000 και το πρώτο βραβείο που κατάφερε να αποσπάσει ως άθλο, ανάμεσα σε φαντασμαγορικά και πλόυσια Άρματα που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα.

Χαιρετισμό έκαναν επίσης ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χαλκούτσιου Γιώργος Λιθαδιώτης, ο Αντιπρόεδρος Θανάσης Κακαζάνης, η υπεύθυνη Δημοτικής Αρχής Γεωργία βάθη, ο Πρόεδρος της ΝΕΟΣΩ Γιώργος Παπαγεωργίου και η εκπρόσωπος του Συλλόγου ποντίων Ωεωπού Μένια Μεραίου.

Την πολύ όμορφη εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος κα Αθανασία Ντάσιου, η οποία ήταν μια διαιτέρως φιλόξενη οικοδέσποινα και την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης π. Τίμων.

Παρέστησαν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Χαλκουτσίου Κατερίνα Λαδά, Σοφία Τσιμίκου-Βάθη και Ευαγγελία Καριστινού-Δάβρη. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την άψογη διοργάνωση και για την κατάθεση ψυχής που κάνουν τόσα χρόνια, ώστε να παράγουν τόσο πολύτιμο πολιτιστικό έργο.