Συγκλονίζει ο Ντίνος Καρύδης: Προτιμώ το θάνατο από μια ζωή με πόνο

Μέχρι πριν από μερικούς μήνες ο Ντίνος Καρύδης ήταν ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος, παθιασμένος με την ενασχόληση με τα κοινά, κριτίκαρε την πολιτική σκηνή και έδειχνε ακμαιότατος. Όταν όμως εμφανίστηκαν τα προβλήματα υγείας, γονάτισαν το πνεύμα του. Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανείς εύκολα στα λόγια του.

Η συνέντευξή του στον Νίκο Νικόλιζα και την Espresso είναι ενδεικτική. Εκεί ο ηθοποιός μιλάει για το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη πριν από δύο μήνες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τον έστειλε στο νοσοκομείο και την εντατική.

Ο Ντίνος Καρύδης περιγράφει το περιστατικό, εξηγεί πως είναι σήμερα η κατάστασή του και λέει κάτι που δεν γίνεται να μην συνταράξει. Αν είναι να επιλέξει ανάμεσα σε μια επώδυνη ζωή και τον θάνατο, τότε θα προτιμήσει το δεύτερο.

«Δεν είμαι καλά ακόμη. Περπατάω με το “πι” μέσα στο σπίτι και δεν γνωρίζει κανείς πότε θα μπορέσω να ξαναβγώ έξω. Το καρδιακό επεισόδιο το έπαθα στην κάτω μεριά της πλατείας. Θυμάμαι, πονούσα πάρα πολύ και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Ήταν ένας πόνος που δεν θέλω να τον νιώσει άλλος άνθρωπος. Για έναν μήνα ήμουν στο νοσοκομείο. Δεν ήξερα πώς θα πάει η υγεία μου, δεν ήξερα τίποτα. Το μόνο που θυμάμαι είναι οι πόνοι που ένιωθα. Αν έχω να επιλέξω μεταξύ της ζωής που θα έχει μέσα πόνο, φτώχεια, δυστυχία, προτιμώ τον θάνατο, αγόρι μου. Δεν θέλω να ζω ούτε κάτω από πόνο, ούτε κάτω από αρρώστιες και δυστυχία»