Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες του κ. Β. Οικονόμου για τον ξυλοδαρμό που υπέστη χθες στα Εξάρχεια

16.12.2015

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες του Βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Β.  Οικονόμου για τις στιγμές της επίθεσης που δέχτηκε από αγνώστους σε εστιατόριο  στα Εξάρχεια

Ο  κ. Οικονόμου βγήκε από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου μεταφέρθηκε μετά από επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους. Περιγράφοντας το περιστατικό σε δημοσιογράφους, είπε ότι είχε κάτσει μόλις δέκα λεπτά όταν «ήρθαν δέκα “κύριοι” με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε» και ότι «στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν».

«Με έριξαν κάτω και με κλωτσούσαν δέκα άτομα με κράνη» είπε, προσθέτοντας ότι ο αρμόδιος υπουργός τον διαβεβαίωσε πως θα κάνει τα πάντα για να γίνουν συλλήψεις.

Το περιστατικό συνέβη επί 3-5 λεπτά, ωστόσο ο βουλευτής δεν κάλεσε την αστυνομία για να μην εκτραχυνθούν τα πράγματα, όπως είπε, και προτίμησε να φύγει υποβασταζόμενος.

Το επεισόδιο έλαβε μέρος κοντά στο γραφείο του βουλευτή, ο οποίος καταδίκασε το συμβάν λέγοντας: «Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο».

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο σοβαρότερος τραυματισμός ήταν στο κεφάλι του, που «έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά».

«Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή την ζούγκλα. Δεν γίνεται. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι -και πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση- ότι πρέπει να περιφρουρήσουν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να κάθεται να πιει ένα κρασί, να φάει, να κάτσει ήσυχος σαν άνθρωπος. Δεν γίνεται σε αυτή την χώρα να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές και να τις αποδεχόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο, έως πολύ» πρόσθεσε.

Μιλώντας το πρωί στο Mega, ο κ. Οικονόμου τόνισε:«Δεν θα γίνω πρόσφυγας στη χώρα και την πόλη μου», υπογραμμίζοντας ότι στα Εξάρχεια έχει εδώ και 10 χρόνια το πολιτικό του γραφείο.

«Εγώ νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρχει σε αυτή τη χώρα σε κανένα εκατοστό ειδικό καθεστώς. Δεν μπορεί να πηγαίνεις, να σε τσακίζουν και να μην συμβαίνει κάτι. Θα πρέπει να υπάρχει ευθύνη αντικειμενική, όπως λέμε εμείς στη Νομική, σε αυτή τη χώρα κάπου. Δεν το λέω για αυτή την κυβέρνηση αλλά για κάθε κυβέρνηση, έχει ευθύνη ναι. Πρέπει ο πολίτης σε κάθε περιοχή είτε λέγεται Κολωνάκι, είτε λέγεται Εξάρχεια, είτε λέγεται Παγκράτι, είτε όπως θέλετε, να νιώθει ασφαλής» είπε.

Ο βουλευτής μιλώντας στον Alpha 9,89 κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό να μεριμνήσουν.

Το περιστατικό καταδίκασαν νωρίτερα με δηλώσεις τους ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Οικονόμου αμέσως μετά την επίθεση που δέχτηκε, εξέφρασε την καταδίκη του για το «απαράδεκτο και αποτρόπαιο συμβάν».