Συγκλονιστική η ανταπόκριση του κόσμου για το μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ. Συγκεντρώθηκε 1 εκατ. ευρώ

Συγκλονιστική είναι η ανταπόκριση των απλών ανθρώπων στη προσπάθεια συγκέντρωσης του ποσού που χρειάζεται για να μεταβεί ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ, στη Βοστόνη, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μιας σπάνιας εκφυλιστικής νόσου που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Μέχρι σήμερα  απλοί άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον αγώνα ζωής που δίνει ο Παναγιώτης- Ραφαήλ και, ήδη, έχει συγκεντρωθεί το ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

Ο δρόμος όμως είναι ακόμη πολύ μακρύς, αλλά τα μηνύματα από όλη τη χώρα και τη διασπορά είναι συγκλονιστικά. Η κοινωνία κάνει αυτό που δεν μπορεί να πράξει η επίσημη Πολιτεία. Αυτό που δεν επιτρέπει η γραφειοκρατία και η σκληρότητα του νόμου. Το ψυχρό γράμμα του νόμου.

Καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας και η ομογένεια καταθέτουν από το υστέρημά τους για το μεγάλο ταξίδι ζωής.

Ο Παναγιώτης- Ραφαήλ Γλωσσίτης είναι πια παιδί όλων μας. Είναι το παιδί σύμβολο. Το παιδί μαχητής. Το παιδί πρότυπο που θέλουν όλοι να στηρίξουν.

Η μάχη είναι δύσκολη. ‘Όλοι το ξέρουν αλλά η ανταπόκριση του κόσμου στέλνει ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ότι η κοινωνία είναι παρούσα. Ευαισθητοποιείται. Έχει ανθρωπιά και  δίνει ό,τι έχει, παρά τις αντιξοότητες που δημιούργησε η οικονομική κρίση, για αυτό το μεγάλο σκοπό.

Ο Ερμής Σχηματαρίου

Στο μικρό Παναγιώτη –Ραφαήλ αφιέρωσε η ομάδα μπάσκετ του Ερμή Σχηματαρίου την χθεσινή νίκη του, επί της ομάδας του ΑΟΚ  Χανιών με σκορ 62-56, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής.

Ο Ερμής και ο προπονητής του κ. Νίκος Οικονόμου πρωτοστατούν στον αγώνα ζωής του μικρού με δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, όπως ο αγώνας που θα διοργανωθεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στο Κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Σχηματάρι μεταξύ των Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και του Ερμή, όπου όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη νοσηλεία του παιδιού.