Συγκλόνισε η Δήμητρα Γαλάνη με την ερμηνεία της στις Ιστορικές Φυλακές Ωρωπού

Μια εξαιρετική συναυλία με τη Δήμητρα Γαλάνη στις Ιστορικές Φυλακές Ωρωπού, συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Ωρωπού με το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, τιμώντας την Δημοκρατία, το Σάββατο 29 Ιουλίου, χαρίζοντας υπέροχες στιγμές σε περισσότερο από 3.500 κόσμου που κατέκλυσε τον χώρο.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν, κατά την έναρξη της συναυλίας, η μουσική βραδιά,  αφιερώθηκε στον Μίκη Θεοδωράκη, ο ο0ποίος ήταν πολιτικός κρατούμενος στις Φυλακές Ωρωπού και είχε τα 92α γενέθλια του.

Μία σπουδαία ερμηνεύτρια, η Δήμητρα Γαλάνη, ο νεαρός συνθέτης/ ερμηνευτής Ευστάθιος Δράκος και έξι ταλαντούχοι μουσικοί,  ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (τύμπανα), ο Μηνάς Λιάκος (ηλεκτρική κιθάρα), ο Θωμάς Κωνσταντίνου (λαούτο, μαντολίνο, λάφτα, κιθάρα), ο Σπύρος Μάνεσης (πιάνο), ο Στέλιος Προβής (μπάσο),  μέλη των Planet of Zeus στη μπάντα, με τους οποίους η τραγουδίστρια  συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την κορυφαία συναυλία του καλοκαιριού.

Το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το χώρο, ταξίδεψε στις μουσικές του Χατζηδάκη, του Λοΐζου, του Τσιτσάνη  αλλά και άλλων   καταξιωμένων συνθετών  που συνεργάστηκαν με την Δήμητρα Γαλάνη.  Όλοι μαζί σιγοτραγούδησαν τα αλησμόνητα και διαχρονικά τραγούδια της μοναδικής ερμηνεύτριας, απολαμβάνοντας την υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά με φόντο τη θάλασσα και τις Ιστορικές Φυλακές.

Συγχαρητήρια στην Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και στον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού Ωρωπού κ. Μιχάλη Τόλια για την άριστη επιλογή και τη διοργάνωση, στον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση που στήριξε αυτή την  προσπάθεια, καθώς και σε όλους όσους συνέβαλλαν για την τεράστια επιτυχία της ιστορικής αυτής συναυλίας.