Συγκλόνισε η Λένα Μαντά στην παρουσίαση του βιβλίου της «Ζωή σε Πόλεμο» στο «Μολύβι» στη Σκάλα Ωρωπού

Ζωή σαν παραμύθι. Από την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Ένας πατέρας αυστηρός, μια μάνα σκληρή, αυταρχική, που να ελέγχει μέχρι και την ανάσα όλων. Ένα διαζύγιο που άλλαξε τα πάντα, παιδικά χρόνια εφιάλτης, φυγή η ενηλικίωση και η βουλιμία και εν τέλει η αποδοχή και η καταξίωση μέσα από ένα γάμο ισορροπημένο,  δημιουργικό.

Το νέο βιβλίο της Λένας Μαντά «Ζωή σε Πόλεμο», από τις εκδόσεις Ψυχογιός, που παρουσιάστηκε χθες, σε μια κατάμεστη αίθουσα, υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ω. στο βιβλιοπωλείο «Μολύβι», στη Σκάλα Ωρωπού, πραγματεύεται μια αληθινή ιστορία. Τη σχέση της συγγραφέα με τη μητέρα της.

Μια βιογραφική μυθιστορηματική προσέγγιση με σεβασμό και γλαφυρό τρόπο, που κάνει τον αναγνώστη να βλέπει κάτι από τον εαυτό του, μέσα από αυτή  την ιστορία που είναι δοσμένη περίτεχνα.

Βιβλίο που σε καθηλώνει και σε κάνει να προχωράς ένα βήμα πιο πέρα. Στο κεφάλαιο σχέσεις, ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, και οι επιπτώσεις στο παιδί. Ανάδειξη της τραγικότητας αλλά και εν τέλει και νίκη του ανθρώπου  να ξεπερνά τα όρια του και να φτάνει στη δικαίωση και στην καταξίωση.

Λένα Μαντά, μια προσωπική  ιστορία όπως χιλιάδες άλλες. Μια ιστορία της διπλανής πόρτας Καθημερινή. Μας άνοιξε την καρδιά της, μέσα από μια συγκλονιστική αφήγηση και μας αποκάλυψε με απλότητα, χωρίς ίχνος ενοχής ή κακίας, τα περασμένα δύσκολα, πέτρινα χρόνια της.

Η αγαπημένη μας Λένα, μέσα από την ιστορία της, μας έκανε όλους να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε για τις σχέσεις των γονιών με τα παιδιά τους. Τις σχέσεις των ίδιων των γονιών μεταξύ τους και τα τραύματα που προκαλούν στα παιδιά τους.

Μόνο που δεν έμεινε εκεί. Μας   έστειλε και μια αισιόδοξη νότα. Ότι το βιβλίο της «Ζωή σε πόλεμο» μπορεί να ήταν μια ανάγκη έκφρασης του πόνου και του θυμού που βίωσε, μετατρέποντας όμως τα στοιχεία αυτά σε δύναμη και δημιουργικότητα.

Όπως μας αποκάλυψε, σύντομα ακολουθεί το επόμενο  βιβλίο της, το οποίο έχει παραδοθεί στις εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο «Ταξίδι στη Βενετία», όπου η Βενετία δεν είναι οι γόνδολες, αλλά ένα όνομα γυναίκας, που με αγωνία περιμένουμε να διαβάσουμε το μυστήριο που την περιβάλλει…

Καλοτάξιδο το βιβλίο της Λένας Μαντά μέχρι το επόμενο…τον προσεχή Μάιο…!!!

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, η κ. Μαντά υπέγραψε το βιβλίο της στους αναγνώστες της.