6.12.2015
Νέα ένταση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Νεαροί συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαΐμη. Η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ.
Οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς έχουν προαναγγείλει πορείες, συγκεντρώσεις και σειρά εκδηλώσεων για την Κυριακή, ανήμερα της συμπλήρωσης επτά ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικά πυρά.
Για το λόγο αυτό επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας κυρίως στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της χώρας.
Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ομάδα νεαρών ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Στουρνάρη, τραυματίζοντας σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί, που έκαναν χρήση χημικών, τους απώθησαν και οι νεαροί κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς την πλατεία Εξαρχείων. Από την αστυνομία έγιναν επτά συλλήψεις.