Συγχαρητήρια από Παυλόπουλο και Κοντονή για τον Καραλή

14.2.2016

Εισακουστήκαμε; Πιθανόν Τα θερμά συγχαρητήριά του στον άλτη του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για το παγκόσμιο ρεκόρ παίδων με 5.53μ που σημείωσε το Σάββατο το βράδυ στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά: «Η παγκόσμια διάκρισή σας τιμά την Ελλάδα και συνιστά αμάχητο τεκμήριο των αστείρευτων δυνάμεων της νέας γενιάς της πατρίδας μας. Θερμά συγχαρητήρια».

Μπράβο κύριε Πρόεδρε. Καλέστε τώρα τον παγκόσμιο ρέκορντμαν και στο Προεδρικό Μέγαρο για να τον τιμήσετε και να τον καμαρώσει όλη η Ελλάδα. Η επιτυχία του Καραλή αντανακλά όλη τη νεολαία που παλεύει κι αγωνιά. Που θέλει να σηκώσει την Ελλάδα ψηλά και της έκοψαν κάποιοι τα φτερά. Αυτή είναι η  Ελλάδα που αντιστέκεται και που μεγαλουργεί.

Συγχαρητήρια απέστειλε και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Αναλυτικά: «Ο ελληνικός αθλητισμός έχει γερές βάσεις και δείχνει να στέκεται όρθιος παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η Πολιτεία είναι εδώ για να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες με απόλυτο σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο και τη νεολαία που αθλείται στα γήπεδα της χώρας. Θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή, τους προπονητές του και τον σύλλογό του αλλά και σε όλους όσοι συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου για την προσπάθειά τους», δήλωσε ο κ. Κοντονής για την επιτυχία του 16χρονου αθλητή.

Κύριε Κοντονή αυτά τα παιδιά παλεύουν κι αγωνίζονται μόνα τους για να πετύχουν. Μήπως πήγατε ποτέ να δείτε που και πως γυμνάζονται; Ωραία τα λόγια αλλά αυτά τα παιδιά παλεύουν την τύχη τους μόνα τους. Κι ο κλασσικός αθλητισμός αργοπεθαίνει. Τον έχετε στην εντατική διασωληνομένο. Πόσα χρήματα έδωσε φέτος η Πολιτεία για τον κλασσικό αθλητισμό; Δύσκολη ερώτηση κι ακόμη πιο βασανιστική η απάντηση.

Α.Κ.