Συζητείται αύριο στο ΣτΕ  η αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης για τα χρέη της Νέας Οδού προς το Δήμο Ωρωπού

Φωτιές άναψε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ωρωπού, χθες,  Δευτέρα  12 Μαρτίου, η συζήτηση για  την εκδίκαση της αναίρεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου της Δημοτικής Αρχής  για το χρέος ύψους 1,430 εκατ. ευρώ, που φέρεται να οφείλει η Νέα Οδός από τα διόδια στο Δήμο Ωρωπού.

Η εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣτΕ θα γίνει αύριο Τετάρτη 14 Μαρτίου και σε αυτή θα παραστεί, όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος  κ. Θωμάς Ρούσσης.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο,  καθώς θα έπρεπε να υπάρξει απόφαση για την ανάθεση και πληρωμή του πληρεξούσιου δικηγόρου του Δήμου για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αυτό αποτέλεσε αφορμή στην αντιπολίτευση να εξαπολύσει δριμεία επίθεση στη Δημοτική Αρχή, γιατί κατά  τη συζήτηση της υπόθεσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ο Δήμος δεν παρέστη με πληρεξούσιο δικηγόρο και η απόφαση ήταν εναντίον των συμφερόντων του.

Ο Επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας κ. Γιώργος Γιασημάκης άσκησε σκληρή κριτική στον Δήμαρχο Θωμά Ρούσση γιατί δεν προάσπισε τα οικονομικά συμφέροντα, όπως χαρακτηριστικά είπε,  των πολιτών και τώρα κινδυνεύουν να χαθούν 1,433 εκατ.  ευρώ.

Υποστήριξε ότι ο Δήμος κατέθεσε τις απόψεις του στο δικαστήριο,  αλλά δεν είχε δικηγόρο να τις υπερασπιστεί, ενώ έκανε λόγο και για αλλαγή του δικηγόρου τρεις μέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο Διοικητικό Εφετείο η οποία πραγματοποιήθηκε την 16η  Ιανουαρίου 2016.

Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Ρούσσης υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή κατέθεσε τις απόψεις της και ότι στοn πληρεξούσιο δικηγόρο του Δήμου απεστάλη fαχ για την παρουσία του στην εκδίκαση της υπόθεσης. Το fax εν συνεχεία υποστήριξε ότι ο δικηγόρος δεν το έλαβε γιατί παράπεσε και έτσι ο Δήμος δεν είχε πληρεξούσιο Δικηγόρο κατά την εξέταση της υπόθεσης.

Αυτή η απάντηση του Δημάρχου Ωρωπού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γ. Γιασημάκη, με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα με ανταλλαγή βαρύτατων εκφράσεων και να υπάρξουν δύο ολιγόλεπτες διακοπές της συνεδρίασης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο  κ. Θ. Ρούσσης επεσήμανε ότι επί των ημερών του ο Δήμος δεν έχει χάσει χρήματα από την Νέα Οδό για τα διόδια. Αντιθέτως έχει πάρει χρήματα πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν ρυθμιστεί και άλλα 1,2 εκατ. ευρώ που έχουν μπει στα Ταμεία του Δήμου

Μάλιστα, ο Δήμαρχος,  επεσήμανε ότι αύριο εκδικάζονται άλλες τρείς αντίστοιχες υποθέσεις και δεν έχει χαθεί τίποτα για το Δήμο.

Από την πλευρά ο Δημοτικός Σύμβουλος και Δικηγόρος κ. Παναγιώτης Χασιώτης τόνισε ότι «Η αποστολή των απόψεων μιας κρατικής υπηρεσίας για την εκδίκαση στο Διοικητικό Εφετείο μιας υπόθεσης, είναι προϋπόθεση για την εισήγηση του θέματος και εν συνεχεία την εκδίκαση του. Ο Δήμος εκεί δεν παρέστη. Εύχομαι στο ΣτΕ να υπάρξει αναίρεση της απόφασης γιατί η τοπική κοινωνία έχει υποφέρει πολύ από τα διόδια».