Συμβαίνει τώρα: Το αίσχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ-Εγκαταλελειμμένοι επιβάτες στις Αφίδνες

Στις Αφίδνες εγκατέλειψε απόψε στις 12 τη νύχτα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο των 22.30 μ.μ. από Χαλκίδα προς Αθήνα, εξ αιτίας βλάβης, στο σταθμό του Αγ. Στεφάνου, του συρμού που θα ερχόταν από την Αθήνα στις Αφίδνες για να μετεπιβιβαστούν οι επιβάτες.

Οι υπεύθυνοι δεν μπορούσαν να αποσαφηνίσουν τι μέλλει γενέσθαι, καθώς δεν γνώριζαν πότε θα έρθει άλλος συρμός από Αθήνα για να ρυμουλκήσει το χαλασμένο τρένο από τον Αγ. Στέφανο και μετά να πάρει τους επιβάτες από Αφίδνες.

Για μια ακόμα φορά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποκάλυψε τη γύμνια της, καθώς δεν είχε να δώσει λύση για να εξυπηρετήσει τους επιβάτες, όπως καταμαρτυρούν οι ίδιοι.

Η εξέλιξη

Οι εγκαταλελειμμένοι επιβάτες δεν είχαν  τρόπο να φύγουν από τις Αφίδνες και βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στον σταθμό για περισσότερο από μιάμιση ώρα μέχρι να βρεθεί λύση. Όταν αρχικά ρώτησαν τους υπεύθυνους πως θα φύγουν, η απάντηση ήταν να βρουν ταξί (12 η ώρα τη νύχτα στη μέση του πουθενά), να το πληρώσουν και την άλλη μέρα να καταθέσουν την απόδειξη στην οδό Καρόλου κι αφού περάσει από έγκριση ίσως να πάρουν τα χρήματα τους πίσω σε μερικούς μήνες.

Το πιο τρελό ήταν ότι ο κεντρικός σταθμάρχης δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τον υπεύθυνο βάρδιας στις Αφίδνες για αρκετή ώρα, αν και έμπειροι συνάδελφοι.

Οι επιβάτες αντέδρασαν έντονα στην αδιαφορία της κεντρικής Διεύθυνσης ελέγχου της κυκλοφορίας των τρένων και απειλήθηκαν σοβαρά επεισόδια,  καθώς πέρασε στο μεσοδιάστημα η ταχεία Θεσσαλονίκης-Αθηνών, αλλά ουδείς ενημέρωσε τον μηχανοδηγό να σταματήσει για να παραλάβει τους επιβάτες.

Τέτοια περιστατικά είναι τελευταία συνηθισμένα στα δρομολόγια του προαστιακού από Αθήνα  προς Χαλκίδα, καθώς όπως έγινε γνωστό η αμαξοστοιχία 213 αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω ελλιπούς συντήρησης,

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  έχει απαξιωθεί ακόμα κι από τους ίδιους του εργαζόμενους ενόψει της ιδιωτικοποίησής της. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει plan B για τέτοιες περιπτώσεις. Όταν χαλάσει ένα τρένο οι επιβάτες μένουν στο έλεος του Θεού μέχρι κάποιος “φωτισμένος” άνθρωπος να δώσει μια λύση απλή και άμεση για την εξυπηρέτηση τους.