Συμβολικά μπλόκα των αγροτών και κτηνοτρόφων στην Πέλλα

16.11.2015

Για όγδοη μέρα βρίσκονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πέλλας σε τρία μπλόκα, στους κόμβους Μαυροβουνίου, Παλιού Μηλοτόπου και Μελισσίου, κλέινοντας συμβολικά τους δρόμους ανά τακτά χρονικά διαστήματα με περισσότερα από 500 τρακτέρ.

Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στην Πέλλα μοιράζουν φυλλάδια ενημερωτικά στους διερχόμενους οδηγούς, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση και αφορούν το φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς.

Όπως οι ίδιοι διευκρινίζουν, οι κινητοποιήσεις τους δεν έχουν σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά «να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι τα μέτρα που προωθούν στη Βουλή εάν περάσουν θα οδηγήσουν στον αφανισμό του πρωτογενούς τομέα».

Τα συμβολικά μπλόκα θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι, ενώ την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, θα συμμετάσχουν προγραμματισμένο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χθες Κυριακή, ο παραγωγός, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, Τάσος Κυραλίδης:

 «Αύριο θα ξεκινήσουμε να κλείνουμε δρόμους, στα προαναφερόμενα μπλόκα, για δέκα λεπτά κάθε φορά και ανά μία ώρα, από τις 10 το πρωί».