Συμβούλιο μαμούθ σε θέματα κατέληξε σε… «χαλαρό περίπατο» για τη Δημοτική Αρχή Ωρωπού

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού την Πέμπτη 19 Οκτώβρη, στο Πνευματικό Κέντρο Μαρκοπούλου φάνταζε μαραθώνιο και πιθανόν με μεγάλη αντιπαλότητα. Τα τριάντα έξι θέματα συνηγορούσαν σε… ένα μακρύ βράδυ έντασης και αντιπαραθέσεων.

Αποδείχτηκε όμως ότι κατέληξε σε έναν ακόμα «χαλαρό περίπατο» της Δημοτικής Αρχής, παρά την αρχική εντύπωση ότι η Αντιπολίτευση  θα μαρκάρει στενά τον κ. Ρούσση.

Δημοτικό Συμβούλιο μαμούθ σε θέματα, που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Αιτία οι απουσίες και η αποχώρηση των μελών της Αντιπολίτευσης για διάφορους προσωπικούς λόγους.

Έτσι μέχρι την συζήτηση των  16 πρώτων σημαντικών   θεμάτων  μαζί με τις ανακοινώσεις,  χρειάστηκαν περίπου 142 λεπτά. Μετά όμως και την αποχώρηση  των κ. Γ. Γιασημάκη, Αγγ. Χατζηιωάννου Αν. Γαζβινιάν και Ν. Τζεβελέκου για τα επόμενα είκοσι θέματα χρειάστηκαν μόλις… είκοσι λεπτά. Έμεινε μόνος ο κ. Γ. Αρμυριώτης να φυλάει τις Θερμοπύλες.

Η απουσία από την αρχή  δέκα Δημοτικών Συμβούλων (Χρ. Σιδέρη, Στ.  Δάβρη,  Σπ. Καυκόπουλου, Γ. Οικονομάκου, Π. Δέδε, Γ. Παπαγιάννη, Ν. Δημητρίου, Σπ. Ράπτη, Κ. Ανυφαντή και Μιχ. Χασιώτη, ο μόνος ο οποίος με επιστολή του γνωστοποίησε ότι είχε προσωπικό πρόβλημα) για διάφορους λόγους και η αναγκαστική αποχώρηση, επίσης για προσωπικό ζήτημα, του  κ. Γ. Πούλου, στο μέσον της συνεδρίασης, οδήγησαν σε ένα  συμβούλιο χωρίς εντάσεις, με ελάχιστες στιγμές αντιπαράθεσης και υποτονικό.

Πάντως, η μοναδική στιγμή έντασης  ήταν όταν κατά την συζήτηση του θέματος για την αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, ο κ. Αγγ. Χατζηιωάννου κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι το 30% των έργων είναι αναθέσεις των 24.800 ευρώ.

Η είδηση της βραδιάς σε κάθε περίπτωση ήταν ότι το υπουργείο Υποδομών θα δώσει για αποκατάσταση της οδοποιίας στις ΔΕ Καλάμου και Καπανδριτίου 6,2 εκατ. ευρώ μαζί με το ΦΠΑ από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το διπλάσιο ποσό από αυτό το οποίο ανέμενε αρχικά η Δημοτική Αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ομόφωνη η απόφαση του Δ.Σ. Ωρωπού για την ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Δήμου Ωρωπού