Συμμετοχή του Δημάρχου Ωρωπού, κ. Θωμά Ρούσση στις προπαρασκευαστικές εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Ανατολικής Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22.02.2018

Στις προπαρασκευαστικές εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ανατολικής Αττικής συμμετείχε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 ο Δήμαρχος Ωρωπού, κ. Θωμάς Ρούσσης, κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρου Φιλίππου.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο κ. Αλεξιάδης εκ μέρους της Κυβέρνησης, συνεργάτες του Υπουργού Επικρατείας κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη και οι δεκατρείς Δήμαρχοι των Δήμων της Ανατολικής Αττικής.

Το Αναπτυξιακό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, με στόχο την αναπτυξιακή πολιτική των Δήμων της Ανατολικής Αττικής και της Περιφέρειας, σε συνεργασία με την Κεντρική Εξουσία και τα εκάστοτε συναρμόδια Υπουργεία.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού, κ. Θωμάς Ρούσσης στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος μας εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης των υπηρεσιών της Κεντρικής Εξουσίας στην έγκριση των μελετών, όπως για παράδειγμα την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού Πολυδενδρίου και του ΣΧΟΑΠ Αφιδνών από την Επιτροπή Μητροπολιτικού Σχεδιασμού.

Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ρυθμιστεί το θέμα των διοδίων, το οποίο ταλαιπωρεί τον Ωρωπό και τους επισκέπτες του, όπως και το θέμα του Ασωπού, για το οποίο επιβάλλεται η εξεύρεση λύσης. Επιπλέον, η υποστελέχωση του προσωπικού των Δήμων και το σημαντικότερο η εφαρμογή του Νόμου 4412/2016 έχουν οδηγήσει κάθε δημιουργική προσπάθεια εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε τέλμα.

Οι εν λόγω θέσεις και προτάσεις του Δήμου Ωρωπού θα ενσωματωθούν στη θεματολογία του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, αφού κατατεθούν εγγράφως, με υπόμνημα του Δημάρχου στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Τέλος, ο κ. Ρούσσης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την Περιφέρεια Αττικής, τα αποτελέσματα της οποίας θα αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά και να μετουσιώνονται σε έργα πνοής για τον Δήμο Ωρωπού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από το Γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού