Συμψηφίζουν την επιστροφή φόρου με τον ΕΝΦΙΑ

8.6.2016

Οι εμπνεύσεις της κυβέρνησης για να μαζέψει χρήματα για τα  άδεια ταμεία του κράτους δεν έχουν τέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε συμψηφισμό των ποσών της επιστροφής φόρου και του ΕΝΦΙΑ θα προχωρήσει η εφορία, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει νέο σοκ σε περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενους.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, με την εκκαθάριση φόρου και μέσα στον Αύγουστο θα γίνει ο υπολογισμός των ποσών και θα αφαιρεθούν τα ποσά για τον ΕΝΦΙΑ από τις επιστροφές φόρου.

Έτσι λοιπόν η εφορία θα «κατάσχει» την επιστροφή, θα πάρει προκαταβολή τον ΕΝΦΙΑ, αφαιρώντας το δικαίωμα από τους πολίτες να πληρώσουν το φόρο ακινήτων σε πέντε δόσεις.

Για έναν φορολογούμενο που έχει να λάβει επιστροφή φόρου 500 ευρώ και πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με τον συμψηφισμό ο φορολογούμενος αυτός δεν θα πάρει ποτέ επιστροφή φόρου ενώ θα πληρώσει εφάπαξ και τον ΕΝΦΙΑ.

Αντίστοιχα για έναν φορολογούμενο με επιστροφή φόρου 500 ευρώ και ΕΝΦΙΑ 700 ευρώ θα παρακρατηθεί το ποσό των 500 ευρώ εφάπαξ, ενώ θα του δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσει τα υπόλοιπα 200 ευρώ σε πέντε δόσεις.

 Να σημειώσουμε ότι σήμερα σύμφωνα με έρευνες επτά στους δέκα πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν την εφορία και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους εξαιτίας της φτωχοποίησης που έχουν οδηγηθεί και παρά τις ρυθμίσεις.