Συνάντηση δημάρχου Ωρωπού και δημοτικών συμβούλων με την υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρυσάνθη Κισκήρα

ΩΡΩΠΟΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

 

 

Την περασμένη Τρίτη, 09 Iουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της υποδιοικήτριας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κα Χρυσάνθη Κισκήρα του Δημάρχου Ωρωπού Κου Θ. Ρούσση, του Αντιδημάρχου Α. Γαζβινιάν, του Δημοτικού συμβούλου Κου Σ. Καυκόπουλου, του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δυναμική Πολιτεία» και Δημοτικού Συμβούλου Κου Γ. Γιασημάκη, του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες» και Δημοτικού συμβούλου Κου Ε. Δημητρίου, και του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Κου Π. Πέππα.

 

Τα προβλήματα στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Υγείας είναι πολλά, με πρώτη την υπολειτουργία των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, έτσι όπως αυτά δομούνται, καθώς και οι σχετικές νομοθεσίες, καθιστούν άκρως δυσχερή έως αδύνατη την εξυπηρέτηση του κοινού.

Η Κα Χ. Κισκήρα δεσμεύτηκε ως προς την συνέχιση της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου, τη 12ωρη λειτουργία του ΠΕΔΔΥ Ωρωπού, την ενδυνάμωση των Περιφερειακών Ιατρείων, την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στο σύνολο των δομών του Δήμου, με μόνιμους και επικουρικούς Ιατρούς, χειριστές ιατρικών μηχανημάτων, νοσηλευτικό προσωπικό και επισκέπτες υγείας και την άμεση ενοποίηση του Περιφερειακού Ιατρείου Σκάλας Ωρωπού και του ΠΕΔΔΥ Ωρωπού.

 

 

Μεταξύ άλλων, προσήλθε ήδη στο Δήμο μας, Πολιτικός Μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με σκοπό την ανωτέρω ενοποίηση άμεσα, σε ιδιόκτητο χώρο, προσβάσιμο και λειτουργικό για τους επισκέπτες αλλά και τους γιατρούς.

 

 

Η συνάντηση, η οποία και θα επαναληφεί, έγινε σε κλίμα συνεργασίας και όλοι εγγυήθηκαν ότι θα προσπαθήσουν, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, να ανακάμψει η Πρωτοβάθμια Υγεία στο Δήμο Ωρωπού και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των Δημοτών.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Δημάρχου Ωρωπού