Συνάντηση πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικο, υπό την προεδρία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου ζητά η Φ. Γεννηματά

23.2.2016

Αίτημα για συνάντηση πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου, για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής γραμμής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, αλλά και υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είμαι στη διαθεσή σας και στη διάθεση του πρωθυπουργού, για τη σύγκληση μιας τέτοιας σύσκεψης» τόνισε, από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι κανόνες με βάση τους οποίους συγκαλείται η σύσκεψη είναι γνωστοί και σημείωσε: «Θεωρώ ότι και ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου θα συνεννοηθείτε. Και εφόσον το κρίνει σκόπιμο και εκείνος και εσείς, είμαι στη διαθεσή σας για τη χάραξη μιας ενιαίας γραμμής υπεράσπισης και του τόπου και της ίδιας της Ευρώπης».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πρόθυμος να συμμετάσχει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό.