Συνάντηση σήμερα Τσίπρα-Ιερώνυμου

4.11.2015

Στη 1.30 μετά το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου όπου θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για θέματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.

Το τελευταίο διάστημα με μια σειρά δηλώσεων, κυρίως του υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη, οι σχέσεις τείνουν να διαρραγούν, κάτι που ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δεν θα ήθελε στη παρούσα, όταν μάλιστα με πρόσφατες δηλώσεις του στήριξε τις αποφάσεις  της κυβέρνησης στα σκληρά μέτρα που έλαβε για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση.

Κύκλοι της κυβέρνησης μιλούν για «μια εφ’ όλης της ύλης συνάντηση που έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό», αν και έχουν περάσει μόλις δεκαπέντε ημέρες από την τελευταία συνάντηση που είχαν οι δυο τους!

Λόγω της συγκυρίας, πάντως, όλα δείχνουν πως θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης το θέμα των προσφυγικών ροών. Πολύ πιθανό η συζήτηση να… πάει και σε θέματα που σχετίζονται με την Παιδεία (όπως είναι λόγου χάρη η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία, κ.ά.) ή τη λειτουργική σχέση εκκλησίας – πολιτείας.