Συνάντηση Τέχνης & Πολιτισμού στην Έκθεση Εικαστικών της Κ.Ε.Δ.Ω.

19.9.2016

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου άνοιξε τις πύλες της η τριήμερη Έκθεση Εικαστικών με έργα των Καθηγητών και των μαθητών, στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Ωρωπού, στο χώρο  των Παλαιών Φυλακών.

Μια εξαιρετική Έκθεση γεμάτη χρώματα, πινελιές και ταλέντο που έκλεψε τις εντυπώσεις. Πίνακες ζωγραφικής, αγιογραφίες, ψηφιδωτά, αλλά και καλλιτεχνικές φωτογραφίες που πρόσφεραν μια διαφορετική  οπτική στην καθημερινότητα. Ένα μοναδικό συναπάντημα Τέχνης & Πολιτισμού που ανέδειξε την προσπάθεια της Κ.Ε.Δ.Ω. για την πολιτισμική ανέλιξη του τόπου.

Στο άνοιγμα της Έκθεσης παρέστη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Στέφανος Δάβρης, με την σύζυγο του κα. Βιβή Δάβρη η οποία συμμετείχε με  τα υπέροχα ψηφιδωτά της.

Ο κ. Δάβρης  σε δηλώσεις  του τόνισε ότι «Έκλεισε με επιτυχία η περσινή χρονιά και, ήδη, η ΚΕΔΩ είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί  τους μαθητές για τη νέα σεζόν, όπου τα τμήματα θα είναι περισσότερο εμπλουτισμένα».

Επεσήμανε δε ότι  «Η ΚΕΔΩ καταβάλει μεγάλες  προσπάθειες, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της,  για  να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των πολιτών, προσφέροντας τους υψηλού επιπέδου γνώση με καταξιωμένους Καθηγητές-Καλλιτέχνες στη ζωγραφική και τη φωτογραφία, αλλά και στη μουσική, καθώς το Δημοτικό Ωδείο έχει υψηλές μουσικές επιδόσεις.»

Και κατέληξε λέγοντας  «θέλουμε  κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι  με τη βοήθεια και την συνεργασία όλων.  Αυτό είναι το στοίχημα της προσπάθειας την οποίας καταβάλλουμε, ώστε να ανταποκρινόμαστε στο κοινωνικό μας έργο. Άλλωστε στην ΚΕΔΩ οι αποφάσεις λαμβάνονται από τριμελή επιτροπή για να υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια».

Ο κ. Στέφανος Δάβρης ανακοίνωσε ότι ο Δήμος, μέσω της ΚΕΔΩ, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη σίτιση των ευπαθών ομάδων, σε μια περίοδο όπου όλοι αντιμετωπίζουμε  οικονομικά προβλήματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους αθλητικούς συλλόγους η προσφορά των οποίων είναι τεράστια για τη  νεολαία της περιοχής και εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για όλους τους Προέδρους των αθλητικών ομάδων του Δήμου. Μάλιστα ανέφερε ότι μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος η ΚΕΔΩ ανακαίνισε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γήπεδο ποδοσφαίρου των Αφιδνών, όπου ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια.

Να σημειώσουμε ότι κατά την τριήμερη διάρκεια της έκθεσης 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου, πλήθος κόσμου την επισκέφτηκε κι αναφέρθηκε  με εγκωμιαστικά σχόλια για τα έργα των Καθηγητών και των μαθητών αλλά και γενικότερα για το επίπεδο της δουλειάς που γίνεται στα τμήματα. Οι υπεύθυνοι καθηγητές για την Έκθεση Εικαστικών, που αξίζουν θερμά συγχαρητήρια είναι οι:

Αποστόλης Αναστασόπουλος, Καθηγητής Φωτογραφίας

Δημήτρης Βαρβαρέσος, Καθηγητής Ζωγραφικής

Κορρίνα Κώσταινα, Καθηγήτρια Ζωγραφικής

Μαγδαληνή Θεοχάρη, Καθηγήτρια Ψηφιδωτού

Ελένη Κοντοβά, Καθηγήτρια Αγιογραφίας

Την έναρξη της Έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Τοπικού Νέων Παλατίων κ. Αντώνης Καζαμίας και ο γνωστός σε όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα  Hair and Makeup Designer κ. Νίκος Ζήσης.

Συγχαρητήρια στους καθηγητές, στους μαθητές αλλά και στο προσωπικό της Κ.Ε.Δ.Ω και στις υπεύθυνες κ. Σουλτάνα Μαμμή και Ελεάνα Καπράνου, για την άψογη διοργάνωση και το άρτιο αποτέλεσμα της Έκθεσης Εικαστικών.

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΔΩ 16.9.2016

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΔΩ 16.9.2016

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΔΩ 16.9.2016

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΔΩ 16.9.2016

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΔΩ 16.9.2016