Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού με τους κτηνοτρόφους των πληγεισών περιοχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου

Στο πλαίσιο των ενεργειών της Περιφέρειας Αττικής για την γρήγορη αποκατάσταση και επούλωση των πληγών μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Αυγερινού και εκπροσώπων του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των καταστροφικών ζημιών που υπέστησαν. Μεταξύ άλλων, η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα παρακάτω θέματα:

–     Τις διαμορφωθείσες καταστάσεις για τον αγροτικό κόσμο στις πυρόπληκτες περιοχές

–     Την αντιμετώπιση-αποκατάσταση των καταστροφών λόγω των πυρκαγιών

–     Την απογραφή των ζημιών-καταστροφών από τις επιτροπές που συστήθηκαν άμεσα από την Περιφέρεια

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ) προτίθεται να συμβάλει, κυρίως οργανωτικά και εκπαιδευτικά, στο τρίπτυχο «Α’ Βοήθειες, Αυτοπροστασία, Αντιμετώπιση καταστροφών (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες)», καθόσον η ζωή του κτηνοτρόφου είναι μοναχική, απαιτεί αυτάρκεια και οι όποιες βοήθειες ενεργοποιούνται από πολύ μακριά. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός υπογράμμισε ότι, σε υλοποίηση και των οδηγιών και των πρωτοβουλιών του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη για τον πρωτογενή τομέα που δραστηριοποιείται στην Αττική, υποστηρίζουμε και προσπαθούμε για την ουσιαστική επικοινωνία των αναγκών του κτηνοτροφικού τομέα προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς η μεταξύ τους εποικοδομητική συνεργασία, συμβάλλει καθοριστικά στην αποτελεσματική ενδυνάμωση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.