Συνάντηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

16.12.2015

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα στην Αρχιεπισκοπή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στο ξεκίνημα της συνάντησης έγινε ο ακόλουθος διάλογος:

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τι κάνετε;

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, να δούμε πως θα πάει η χώρα. Φαίνεται βρισκόμαστε σε μια διαδικασία, Μακαριότατε, η οποία έχει τραβήξει και σε χρόνο, αλλά από την άλλη μεριά έχει και τα θετικά της, γιατί γυρίζουμε όλη την Ελλάδα, βλέπουμε κόσμο, συζητούμε και αυτό μας κάνει καλό. Και πρέπει να σας πω στις περισσότερες Πρωτεύουσες Νομών και πόλεις που επισκέφτηκα, σε όλη την Ελλάδα, σε αυτό το ωραίο ταξίδι, γιατί είναι ωραία η Ελλάδα μας, συνάντησα και πάρα πολλούς Μητροπολίτες, ανθρώπους της Εκκλησίας, οι οποίοι διαπίστωσα ότι επιτελούν ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό έργο και βοηθούν ανθρώπους που έχουν ανάγκη αυτή την ώρα, με πλήρη εχεμύθεια. Επιτελεί ένα μεγάλο κοινωνικό έργο όλο αυτό το δίκτυο της Εκκλησίας με τους απλούς παπάδες, τους μοναχούς, τις μοναχές, τους Μητροπολίτες.

Και ήρθα ακριβώς, για να εκφράσω συμβολικά το σεβασμό μου σε όλο αυτό το μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελείται και να σας πω, ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι αρωγός σε αυτά. Και  αν μας φωτίσει ο Θεός και θελήσει ο Θεός  και με τη βοήθεια των πολιτών γίνουμε κυβέρνηση, θα στηρίξουμε, με μεγαλύτερη δύναμη, όσο μπορούμε την Εκκλησία και αυτό το μεγάλο κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί. Πιστεύω ότι έχετε ανάγκη και από Ιερείς σε πάρα πολλές Μητροπόλεις, που μου αναπτύχθηκε η ανάγκη νέων προσώπων και η ανάγκη να βοηθηθούν ώστε να επιτελέσουν ακόμα καλύτερα το μεγάλο τους έργο.

Ξέρω, ότι είναι μια περίοδος πάρα πολύ δύσκολη και οφείλουμε πλέον να συστρατευθούμε όλοι σε αυτό, γιατί  ο ρόλος της Εκκλησίας –ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές- είναι καθοριστικός στην ιστορία της χώρας. Και θεωρώ, ότι, επειδή η Εκκλησία μας ενώνει όλους, μας αγαπά όλους, μας συγχωρεί και όταν κάνουμε κανένα λάθος, γι’ αυτό ακριβώς θέλησα να σας επισκεφτώ, να πάρω την ευλογία σας για τη μεγάλη μου μακρά προσπάθεια, που έχουμε μπροστά μας με τη χώρα, με κάθε άνθρωπο σοβαρό που θέλει να βγούμε από την κρίση.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Και εγώ με πολύ χαρά σας υποδέχομαι. Οι προβληματισμοί σας είναι και δικοί μας προβληματισμοί. Ο αγώνας είναι για όλους μας. Φτάνει να σκεφτείτε μόνο ότι σήμερα, κάθε μέρα δηλαδή, μόνο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών χρειαζόμαστε 53.000 μερίδες φαγητό. Και αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, βοηθάει και αυτό γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας πρέπει να γίνει πιο δυνατός και το πιο σπουδαίο: όλα τα παθήματα να μας γίνονται μαθήματα. Και σε μας στην Εκκλησία και  σε σας στην πολιτική και στο λαό μας και σε όλους μας, γιατί έχουμε κάνει πολλά σφάλματα όλοι μας. Τα παθήματα να μας γίνουν μαθήματα για το αύριο.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ