Συνάντηση του Δημάρχου Τανάγρας με τον Δήμαρχο Μυκόνου

Στην Μύκονο βρέθηκε ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας προκειμένου να συναντήσει τον Δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κούκα. Την Τέτάρτη 10 Ιουνίου 2015 οι δύο Δήμαρχοι συζήτησαν μεταξύ άλλων και θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμάτων.

 

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μυκόνου κατόπιν προσκλήσεως του κ. Κωνσταντίνου Κούκα προκειμένου να επισκεφθεί με τον κ. Βασίλη Περγάλια το “Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης” που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Μυκόνου, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΔΕΠΠΑΜ και του Α.Σ. ΜΟΙΚΟΝΟΣ.

 

 

Ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης  Περγάλιας ενημερώθηκε την ίδια ώρα σχετικά με την λειτουργία του Σημείου και την έως τώρα υποδοχή του νέου αυτού τρόπου ανακύκλωσης με την μέθοδο «διαλογή στην πηγή». Παράλληλα έλαβε γνώση για τη χρήση και τις δυνατότητες του κομποστοποιητή που εισαγάγει η ομάδα Re:Think.

 

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα ήσυχο κλίμα και ο Δήμαρχος Μυκόνου εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Βασίλη Περγάλια για το ενδιαφέρον του σχετικά με τις μεθόδους αντιμετώπισης που επέλεξε για τα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν από κοινού σε συνεργασία και ανταλλαγή εμπειρίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος μέσα στο πλαίσιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

 

 

Ο Δήμαρχος Τανάγρας Β. Περγάλιας δήλωσε μεταξύ άλλων πως « Η Μύκονος δεν πρωτοπορεί μονάχα σε θέματα τουρισμού αλλά διαπνέεται και από ένα ανανεωτικό και ταυτόχρονα σύγχρονο πνεύμα πολιτικών επιλογών εν γένει».