Συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το Προεδρείο της Ένωσης Οινοποιών Αμπελώνα Αττικής

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το Προεδρείο της Ένωσης Οινοποιών Αμπελώνα Αττικής

Γ. Πατούλης: «Θα επενδύσουμε στο θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο γαστριμαργικός, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας και την προβολή των τοπικών προϊόντων»

 

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συναντήθηκε με το Προεδρείο της Ένωσης Οινοποιών Αμπελώνα Αττικής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Α. Γκίκας και τα μέλη Σ. Μυλωνάς και Τ. Νικολακόπουλος.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε η ανάγκη  αγροδιατροφικής σύμπραξης και στην Περιφέρεια Αττικής όπως γίνεται σε άλλες Περιφέρειες της χώρας με στόχο τη δημιουργία ενός δίκτυου από φορείς και επιχειρήσεις της αγροδιατροφικής αλυσίδας και του τουρισμού για την προβολή των τοπικών προϊόντων.

Παράλληλα στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση της ελληνικής γαστρονομίας και οινοπαραγωγής, την αξιοποίηση των αμπελώνων Αττικής για την ενίσχυση του γαστριμαργικού τουρισμού αλλά και την προώθηση του βιωματικού τουρισμού με στόχο την προσέλκυση τουριστών που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια παραγωγής των ελληνικών προϊόντων.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής όπως είναι τα εκλεκτά κρασιά της και πρόσθεσε:

« Θα επενδύσουμε στο θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο γαστριμαργικός, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας και την προβολή των τοπικών προϊόντων. Σε αυτή την κατεύθυνση στοχεύουμε να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα όπου θα παρουσιάζονται τα προιόντα της Αττικής και θα προβάλλονται με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Παράλληλα θα συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς για  την οργάνωση πολιτιστικών  και τουριστικών δράσεων  για την ανάδειξη της μοναδικής ιστορίας του αμπελώνα και του πολιτισμού της Αττικής. Όλες μας οι προσπάθειες και συνέργειες θα έχουν ένα και μοναδικό στόχο. Να ξαναβάλουμε την Αττική σε τροχιά ανάπτυξης».